Δευτέρα 29 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βύρωνας-Εκεί όπου όλα ζωγραφίζονται

Βύρωνας-Εκεί όπου όλα ζωγραφίζονται

Ο Δήμος Βύρωνα είναι η χαρά των καλλιτεχνών «δρόμου». Όλα ζωγραφίζονται και αφού το αποτέλεσμα αρέσει, η προέκταση των πρωτοβουλιών ήταν δεδομένη. Σειρά πήρε το Δημοτικό Στάδιο του Βύρωνα. Από γκρίζους τοίχους η απεικόνιση του Μαραντόνα και άλλων δεν μπορεί παρά να προκαλεί συναισθήματα και έμπνευση

Μετά από μια σειρά εικαστικών παρεμβάσεων σε διάφορα σημεία της πόλης, έφτασε η στιγμή και για το Δημοτικό Στάδιο Βύρωνα. Ο Fotizontas και η Μαρίνα Μαργιόλα μετέτρεψαν τους τοίχους του σταδίου σε καμβά και δημιουργήσαν έργα τέχνης με έμπνευση από τα αθλήματα που φιλοξενούνται στους χώρους του σταδίου.

Ο στίβος, η ελληνορωμαϊκή πάλη και η ρυθμική γυμναστική, μαζί με τις εμβληματικές μορφές των θρύλων του ποδοσφαίρου και της πυγμαχίας, τον Μαραντόνα και τον Μοχάμεντ Άλι, κοσμούν πλέον εξωτερικά το σταδίου.

Τους καλλιτέχνες μας αυτή τη φορά πλαισίωσαν με έργα τους ο γνωστός μας από άλλα έργα του στην πόλη μας, street artist Achilles, ενώ οι One Bran και Gospel, μέλη της καλλιτεχνικής ομάδας The Slang Network (μιας κολλεκτίβας δημιουργικών άνθρωπων από όλο το φάσμα της ζωγραφικής, του graffiti και της εικονογράφισης), δημιούργησαν στην είσοδο του Δημοτικού Σταδίου ένα έργο επηρεασμένο από τη σημειολογία των Ολυμπιακών εικονογραμμάτων, τιμώντας το στίβο, τον «βασιλιά» των σπορ, αλλά και το δημοφιλέστερο άθλημα του κόσμου, το ποδόσφαιρο.

Sports in

Ο Ολυμπιακός των 21 Ευρωπαϊκών τελικών επί εποχής Βαγγέλη Μαρινάκη

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης ανέλαβε τα ηνία του Ολυμπιακού το 2010 και εκτός από την ΠΑΕ στηρίζει και τον Ερασιτέχνη, με αποτέλεσμα να είναι ένας από τους κορυφαίους πολυαθλητικούς συλλόγους στον κόσμο

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 29 Απριλίου 2024