Με σεβασμό προσέγγισε το αρχιτεκτονικό γραφείο Feldman Architecture την αναδιαμόρφωση μιας «αλλόκοτης κυκλικής οικίας» που κάθεται σε έναν λόφο κοντά στη Silicon Valley. To Round House παραδόθηκε πλέον με τη νέα του όψη στους ιδιοκτήτες του.

Η οικία βρίσκεται στην πόλη Los Altos Hills και συνορεύει με προστατευόμενη περιοχή. Ολοκληρώθηκε τη δεκαετία του 1960 και το συνολικό εμβαδόν της ανέρχεται σε 474 τετραγωνικά μέτρα. Όταν ένα ζευγάρι με δύο παιδιά αγόρασαν το Round House -ο αρχιτέκτονας που το σχεδίασε είναι άγνωστος- δεν ήξεραν τι ακριβώς σήμαινε μια ανακαίνισή του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Dezeen (@dezeen)

«Οι πελάτες ερωτεύτηκαν αυτή την αλλόκοτη κυκλική οικία και αρχικά προγραμμάτιζαν μια περιορισμένη αναδιαμόρφωση» είπαν οι αρχιτέκτονες από το με έδρα το Σαν Φρανσίσκο γραφείο. «Λίγο μετά την εγκατάστασή τους εκεί, το ζευγάρι συνειδητοποίησε τις ανεπάρκειες της νέας κατοικίας τους. Η ομάδας μας ξεκίνησε να δημιουργήσει έναν όλο σεβασμό εμπλουτισμό της αρχικής μορφής της οικίας».

Οι τοίχοι και η οροφή ξαναχτίστηκαν και το εξωτερικό καλύφθηκε εκ νέου με γηρασμένο με θερμική τεχνολογία ξύλο accoya. Έγιναν αλλαγές στην κάτοψη, περιλαμβανομένης της αμοιβαίας αλλαγής των σημείων όπου ήταν το κύριο υπνοδωμάτιο και οι χώροι κοινής χρήσης. Κυρίως, απαλείφθηκε η εσωτερική, κεντρική αυλή και αντικαταστάθηκε με μια κυκλική κουζίνα, με αποτέλεσμα να επωφελείται πλέον και όλη η οικογένεια η οποία λατρεύει το καλό φαγητό αλλά και η μητέρα η οποία είναι ενθουσιώδης δημιουργός στον φούρνο.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Feldman Architecture ιδρύθηκε το 2003 και έχει υλοποιήσει πολυάριθμα πρότζεκτ κατοικιών τόσο στην Καλιφόρνια όσο και αλλού.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr