Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νοσηλεύτρια - «Βλέπουμε ανθρώπους να κρέμονται από τα χέρια μας, βλέπουμε τον φόβο στα μάτια τους»

Νοσηλεύτρια – «Βλέπουμε ανθρώπους να κρέμονται από τα χέρια μας, βλέπουμε τον φόβο στα μάτια τους»

Πώς περιέγραψε την καθημερινότητα στη μονάδα COVID του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», έπειτα από ακόμη μία εξαντλητική βάρδια

Την προσωπική της εμπειρία για τα όσα συμβαίνουν στα νοσοκομεία με τους ασθενείς που νοσηλεύονται με κοροναϊό, κατέθεσε η νοσοκόμα Σοφία Μάντη. Η ίδια πριν λίγες ημέρες είχε κάνει μια  ανατριχιαστική ανάρτηση σχετικά με όσους νοσηλεύονται στη μονάδα COVID του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου και εργάζεται.

Όπως είπε, η νοσηλεύτρια για την ανάρτηση, ήταν «λόγια ψυχής», τα οποία δεν είχαν οποιαδήποτε πολιτική σκοπιμότητα και σκοπός ήταν να περιγράψει την σκληρή πραγματικότητα, όπως αυτή διαμορφώνεται λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων.

«Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες» και «οι ανάγκες είναι τεράστιες», τόνισε η Σοφία Μάντη.

Για τους αρνητές

«Όταν είσαι στον καναπέ, μπορεί να λες πολλά πράγματα. Οι μάχες δίνονται αλλού», ανέφερε στέλνοντας το δικό της μήνυμα στους πάσης φύσεως αρνητές.

«Βλέπουμε ανθρώπους να κρέμονται από τα χέρια μας, βλέπουμε τον φόβο στα μάτια τους», αφηγήθηκε, υπογραμμίζοντας πως η ίδια και συνάδελφοί της είναι δίπλα στους ασθενείς που δεν έχουν κοντά τους δικούς τους ανθρώπους, που η μόνη επαφή με τον έξω κόσμο είναι να βλέπουν π.χ. από το παράθυρο αν βρέχει.

«Η ζωή είναι το νήμα, είναι μία ανάσα, δεν πρέπει να την πετάμε και να τη χαραμίζουμε», ήταν το μήνυμα που έστειλε, συμπληρώνοντας πως «φοβάμαι, γιατί φεύγουν άνθρωποι ενώ υπάρχει το εμβόλιο».

«Φοβάμαι μαμά»

Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε την ανάρτηση της νοσηλεύτριας που έκανε το γύρο του διαδικτύου πριν λίγες ημέρες.

Η νοσοκόμα περιέγραφε τα όσα ζει, αλλά και τα όσα αισθάνεται.

«Τελικά το παιχνίδι είναι άνισο. Ο εγκεφαλικός εγωισμός ξεπερνάει κάθε προσδοκία. Εμβολιασμένος; Εννοείται όχι. Ετών 39 με οξυγόνο τώρα. 21 σύνολο 4 ναι Οι υπόλοιποι μάντεψε. Και μια διασωληνωμένη και αυτή στους μάντεψε . . . ετών 74. Και δεν είναι η στολή που πρέπει ν’ αντέξεις (γιατί λιώνεις στη κυριολεξία ), δεν είναι η κούραση ,δεν είναι η όλη κατάσταση που πρέπει να διαχειριστείς. Είναι η ειρωνεία , το δε βαριέσαι , το έτυχε σε μένα και δεν το περίμενα , δεν πίστευα ότι υπάρχει .. Αλήθεια ;

Τώρα που είσαι πριν τη διασωλήνωση πίστεψες; Πραγματικά σου λέω αυτός ο κόσμος δεν πρόκειται ν’ αλλάξει ποτέ αν δεν αλλάξει το εγώ μας και πως βλέπουμε τα πράγματα. Εδώ Γεννηματάς. Μόλις έβγαλα τη στολή. Στάζω. Διψάω. Φοβάμαι μαμά» έγραψε η νοσηλεύτρια στην ανάρτησή η οποία συνοδεύεται από τη φωτογραφία της με την ασήκωτη και ασφυκτική στολή.

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024