Με την παραλλαγή όμικρον να έχει πλέον εξαπλωθεί σε τουλάχιστον 24 χώρες, η Johnson & Johnson «διατηρεί την εμπιστοσύνη της» στο υπάρχον εμβόλιό της, προληπτικά όμως αναπτύσσει και νέα βερσιόν, προσαρμοσμένη στο νέο στέλεχος.

Οι έρευνες της εταιρείας περιλαμβάνουν δοκιμές με αίμα εθελοντών που έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση του μονοδοσικού εμβολίου, προκειμένου να διαπιστώσει αν τα αντισώματά τους εξουδετερώνουν την Όμικρον.

Διαβάστε επίσης: Εμβόλια Moderna vs Pfizer – Τι δείχνει η πρώτη μεγάλη σύγκριση για την αποτελεσματικότητά τους

«Η νέα παραλλαγή Όμικρον αναδεικνύει τη σημασία της συνεχούς επιτήρησης, των ελέγχων και του εμβολιασμού για την πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων από την Covid-19. Διατηρούμε την εμπιστοσύνη μας στην ισχυρή χυμική και κυτταρική ανοσολογική απόκριση που προσφέρει το εμβόλιο, απόκριση που αποδεικνύεται από τη διάρκεια και το εύρος της προστασίας κατά των παραλλαγών μέχρι σήμερα στις κλινικές μελέτες» δήλωσε ο Ματάι Μάμεν, επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης στην αμερικανική εταιρεία.

«Δεν επαναπαυόμαστε […] Έχουμε αρχίσει να εργαζόμαστε για τον σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός νέου εμβολίου κατά της Όμικρον και θα προχωρήσουμε ταχύτατα στη διενέργεια κλινικών δοκιμών, εφόσον αυτό χρειαστεί».

To εμβόλιο της J&J κυκλοφορεί με την επωνυμία της θυγατρικής της, Janssen.

Η Moderna έχει εκφράσει επιφυλάξεις για την αποτελεσματικότητα του δικού της εμβολίου κατά της Όμικρον, ενώ η ΒιοΝΤech, η εταιρεία που ανέπτυξε το εμβόλιο της Pfizer, δήλωσε αισιόδοξη όπως η J&J.

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr