Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Χάκερ παραβίασαν συσκευές της Cisco για να κατασκοπεύουν κυβερνητικές συσκέψεις

Χάκερ παραβίασαν συσκευές της Cisco για να κατασκοπεύουν κυβερνητικές συσκέψεις

Κενά ασφάλειας εντοπίστηκαν σε συσκευές προστασίας δικτύων.

Συσκευές της αμερικανικής Cisco που παράγει εξοπλισμό δικτύωσης και τηλεδιασκέψεων ανακοίνωσε ότι χάκερ που δρουν για λογαριασμό άγνωστου κράτους παραβίασαν προϊόντα της για να παρακολουθούν κυβερνήσεις.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία ανέφερε ότι τα συστήματα Adaptive Security Appliances («Συσκευές Προσαρμοστικής Ασφάλειας»), τα οποία ενσωματώνουν μια σειρά λειτουργιών προστασίας, έπασχαν από κενά ασφάλειας, τα οποία αξιοποίησε η ομάδα χάκερ «UAT4356».

Η ανακοίνωση περιγράφει τους δράστες ως «προηγμένους κυβερνητικούς πράκτορες» που παραβίασαν «δίκτυα κυβερνήσεων σε όλο τον κόσμο».

Η εταιρεία προτρέπει τους πελάτες της να κατεβάσουν «αμέσως» τη σχετική ενημέρωση ασφάλειας, καθώς οι χάκερ έχουν τη δυνατότητα να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα και να αποσπάσουν δεδομένα.

Οι δρομολογητές και ο εξοπλισμός ασφάλειας μπαίνουν όλο και συχνότερα στο στόχαστρο κυβερνοεπιθέσεων επειδή λειτουργούν στην περιφέρεια του δικτύου-στόχου και συχνά είναι δύσκολο να παρακολουθούνται, σχολιάζει το Reuters.

Η Cisco ανέφερε πως έχει ενδείξεις ότι η ομάδα UAT4356 έβαλε στο στόχαστρο εξοπλισμό δικτύου της Microsoft, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσει το θέμα.

Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Κυβερνοασφάλειας και Ασφάλειας Υποδομών (CISA) εξέδωσε προειδοποίηση για το κενό ασφάλειας την Τετάρτη, ανέφερε όμως ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ενδείξεις ότι χτυπήθηκαν δίκτυα της αμερικανικής κυβέρνησης.

H εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά την προειδοποίηση της Apple ότι λογισμικό παρακολούθησης άγνωστης προέλευσης έχει εγκατασταθεί κρυφά σε κινητά iPhone σε 92 χώρες.

Sports in

Η Χιρόνα «καθάρισε» την Μπαρτσελόνα με ανατροπή και έστεψε και μαθηματικά τη Ρεάλ (4-2)

Η Χιρόνα αν και βρισκόταν πίσω στο σκορ στο ημίχρονο, τελικά έκανε την ανατροπή απέναντι στην Μπαρτσελόνα και πήρε το καταλανικό ντέρμπι (4-2).

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024