Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023
weather-icon 21o
ps. post
scriptum

Τα ετερώνυμα έλκονται στην πολιτική; Προσεχώς οι απαντήσεις

Εμβόλιο AstraZeneca – Δόθηκε απάντηση στο γιατί προκαλούνταν θρόμβοι

Εμβόλιο AstraZeneca – Δόθηκε απάντηση στο γιατί προκαλούνταν θρόμβοι

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν -για πρώτη φορά- το μηχανισμό που οδηγεί σε εξαιρετικά σπάνιους θρόμβους αίματος μετά το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρήκαν – για πρώτη φορά – το μηχανισμό που οδηγεί σε εξαιρετικά σπάνιους θρόμβους αίματος μετά το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της Covid-19.

Μια επιστημονική ομάδα – στο Κάρντιφ και στις ΗΠΑ – έδειξε με μεγάλη λεπτομέρεια πώς μια πρωτεΐνη στο αίμα έλκεται από ένα βασικό συστατικό του εμβολίου.

Πιστεύουν ότι αυτό ξεκινά μια αλυσιδωτή αντίδραση, η οποία περιλαμβάνει το ανοσοποιητικό σύστημα και ενδέχεται να οδηγεί σε επικίνδυνους θρόμβους αίματος

Το εμβόλιο πιστεύεται ότι έσωσε περίπου 1 εκατομμύριο ζωές από την Covid-19,  σύμφωνα με το BBC.

Ωστόσο, οι ανησυχίες για τους σπάνιους θρόμβους αίματος δημιούργησαν πολλά ζητήματα σε διάφορες χώρες του κόσμου, όπως η μη χορήγηση σε ανθρώπους κάτω των 40 ετών στο Ηνωμενο Βασίλειο.

Ξεκίνησε επίσης ένα επιστημονικό «κυνήγι» ούτως ώστε να ανακαλυφθεί τι δεν λειτουργούσε σωστά. Στην ομάδα του Κάρντιφ δόθηκε έκτακτη κρατική χρηματοδότηση για να βρει τις απαντήσεις.

Οι ίδιοι οι επιστήμονες της AstraZeneca συμμετείχαν επίσης στο ερευνητικό πρόγραμμα μετά τη δημοσίευση προηγούμενων αποτελεσμάτων από την ομάδα.

Εκπρόσωπος της AstraZeneca τόνισε ότι οι θρόμβοι είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν λόγω μόλυνσης από την Covid-19 παρά λόγω του εμβολίου και ότι η πλήρης εξήγηση για το γιατί εμφανίζονται δεν έχει ακόμη τεκμηριωθεί.

Η ομάδα ερευνητών στη Βρετανία και τις ΗΠΑ έδειξε με λεπτομέρειες πώς μία πρωτεΐνη στο αίμα προσελκύεται σε ένα βασικό συστατικό του εμβολίου.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτό πυροδοτεί μία αλυσιδωτή αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, η οποία μπορεί να καταλήξει σε επικίνδυνους θρόμβους.

Οι θρόμβοι αυτοί έχουν συνδεθεί με 73 θανάτους από τα σχεδόν 50 εκατ. δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca που έχουν χορηγηθεί στη Βρετανία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 03 Οκτωβρίου 2023