Τάσος Χαλκιάς για #metoo – «Όταν αποδοθεί δικαιοσύνη, να ξαναμιλήσουμε»
«Το θέατρο είναι μια δύναμη για την ανθρωπότητα και δεν έχει κάνεις το δικαίωμα να το “μαυρίζει”», τονίζει ο ηθοποιός.
Στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» μίλησε ο Τάσος Χαλκιάς. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στις κακοποιητικές συμπεριφορές στο χώρο της τέχνης, στο κλείσιμο της σχολής του και στο πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπώρησε.
«Η «Γυναίκα με τα Μαύρα» είναι μια παράσταση λίγο παράξενη, ένα μεταφυσικό θρίλερ», δήλωσε για την παράσταση στην οποία συμμετέχει στο θέατρο «Πειραιώς 131».
«Πιστεύω ότι ο καθένας έχει τις ευθύνες των λόγων και των πράξεων του», σχολίασε για την αποχώρηση του Άρη Σερβετάλη από τη θεατρική παράσταση «Ρινόκερος».
«Βρίσκαμε ως λύση τον ρατσισμό»
«Θα συνεργαζόμουν με ανεμβολίαστοι ηθοποιό. Εάν οι καλλιτέχνες που έχουμε ανοιχτόμυαλη κρίση βρίσκαμε ως λύση τον ρατσισμό, ζητώ που καήκαμε», ανέφερε στη συνέχεια.
«Κανένα μέτρο δεν είναι ενδεδειγμένο. Σε αυτόν που απαγορεύεις να μπει σε καφετέρια επειδή είναι ανεμβολίαστους, του επιτρέπεις να μπει στο μετρό», σχολίασε για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας.
«Το κλίμα στα γυρίσματα της σειράς «Χαιρετά μου τον Πλάτανο» είναι εξαιρετικό», είπε για τη γνωστή σειρά στην κρατική τηλεόραση.
«Δεν έχω βιώσει καμία δυσάρεστη συμπεριφορά στο χώρο μου. Έχω συνεργαστεί με τα ιερά τέρατα του ελληνικού θεάτρου. Εκείνη την εποχή τα ιερά τέρατα που έστησαν το ελληνικό θέατρο δεν προέβησαν σε άσχημες ενέργειες, οπότε δεν ανέχομαι ότι αυτό μπορεί να γίνει σήμερα», τόνισε ο ηθοποιός για το #metoo.
Παράλληλα, υπογράμμισε: «Τότε είχαν πραγματικά «εξουσία» εκείνοι οι άνθρωποι. Σήμερα δεν υπάρχει αυτό. Κάποιοι είναι προφυλακιστέοι αυτοί τη στιγμή. Δεν έχει γίνει καμία δική ακόμα. Όταν αποδοθεί δικαιοσύνη, να ξαναμιλήσουμε. Το θέατρο είναι μια δύναμη για την ανθρωπότητα και δεν έχει κάνεις το δικαίωμα να το «μαυρίζει».
«Πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα»
Ο ίδιος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε: «Δεν γνώριζα ότι είχα μια πάθηση στην σπονδυλική μου στήλη και σε μια παράσταση μου «ξάπλωσα» από τον πόνο».
«Η στεναχώρια με το κλείσιμο της σχολής μου, επιδείνωσε την κατάσταση της υγείας μου. Έκλεισα τη σχολή μου, γιατί τα παιδιά δεν μπορούσαν να πληρώνουν και εγώ δεν είχα χρηματοδότηση από αλλού. Βρέθηκα σε πολύ δύσκολη θέση. Όταν κάποιος γνωρίζει ότι έχεις ανάγκη την εργασία, δεν σε πληρώνει όσο σου αξίζει. Εγώ δεν έχω ιδιαίτερη διαπραγματευτική ικανότητα αυτή την εποχή», σημείωσε.
«Έχω πει ότι ο θεός των Χριστιανών δεν είναι κάλος, επειδή δεν φροντίζει τα παιδιά που πεθαίνουν από την πεινά. Είναι ένας θεός – τιμωρός και όχι φιλεύσπλαχνος. Πιστεύω στη φιλοσοφία του Βούδα», δήλωσε για τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις.
Τέλος, ο κ. Χαλκιάς αποκάλυψε και την ηλικία του και τη δική του φιλοσοφία ζωής: «Είμαι 70 ετών. Δεν ελέγχω τον εαυτό μου πλέον εγώ. Τον ελέγχουν δυνάμεις που έχουν να κάνουν με την υγειά μου. Προτιμώ να ζω την κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία μου», υπογράμμισε.
- Η εξέγερση στο Λβιβ της Ουκρανίας εναντίον των στρατολογητών
- Ισπανία: Στους 12 οι νεκροί από τη δασική πυρκαγιά στην Αλμερία
- Βενεζουέλα: Νέος βαρύτερος απολογισμός για τα θύματα του διπλού φονικού σεισμού
- Ιράν: Ενταφιάστηκε ο Αλί Χαμενεΐ απουσία του γιου και διαδόχου του Μοτζταμπά
- Ισπανία: 6 νεκροί σε δασική πυρκαγιά στην Αλμερία – Ορισμένοι βρέθηκαν μέσα στα αυτοκίνητά τους
- Η κυβέρνηση Τραμπ χαλαρώνει τους κανόνες για τις εκπομπές ρύπων από βαριά φορτηγά
- Τσεχία: Πυρκαγιά καταστρέφει 70.000 ζευγάρια παπούτσια της εμβληματικής υποδηματοποιίας Bata
- Τι είπε ο Εμπαπέ για την κατάστασή του και για την πρόκριση της Γαλλίας: «Είμαι εδώ για να κερδίσω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442