Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τουρκία – Ο Ερντογάν και πάλι υποψήφιος πρόεδρος

Τουρκία – Ο Ερντογάν και πάλι υποψήφιος πρόεδρος

Μέχρι σήμερα, μόνο ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε πει ότι ο πρώτος θα είναι υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα είναι ο προεδρικός υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού για τις εκλογές στην Τουρκία, οι οποίες είναι προγραμματισμένες για το 2023, αν και πολιτικοί αναλυτές θεωρούν πολύ πιθανό το ενδεχόμενο ο τούρκος πρόεδρος να «συρθεί» σε πρόωρες εκλογές λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα.

Στην ανακοίνωση αυτή προέβη ο εκπρόσωπος τύπου του κυβερνώντος κόμματος, Ομέρ Τσελίκ, μετά από σχετική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης).

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο υποψήφιός μας για την προεδρία θα είναι ο νυν πρόεδρος» τόνισε ο Τσελίκ, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, διαψεύδοντας έτσι και τη σχετική παραφιλολογία που υπάρχει για την κατάσταση της υγείας του Ταγίπ Ερντογάν.

Μέχρι σήμερα, μόνο ο κυβερνητικός εταίρος του Ερντογάν, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί, είχε πει ότι ο πρώτος θα είναι υποψήφιος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Πλέον, αναμένεται να ανακοινώσει το δικό του υποψήφιο ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης που αποτελείται από τους Κεμαλιστές (CHP) και τα μικρότερα IYIP, SP και DP.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024