Κοροναϊός – «Μας τιμωρούν επειδή εντοπίσαμε έγκαιρα την παραλλαγή Ομικρον» λέει η Νότια Αφρική
Η Νότια Αφρική διαθέτει ορισμένους από τους κορυφαίους παγκοσμίως επιδημιολόγους και επιστήμονες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να εντοπίσουν νέες παραλλαγές του κοροναϊού και τις μεταλλάξεις τους σε πρώιμο στάδιο του κύκλου ζωής τους
Η Νότια Αφρική δήλωσε το Σάββατο ότι τιμωρείται για την ικανότητά της να εντοπίζει εγκαίρως νέες παραλλαγές του κοροναϊού, καθώς οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που επιβλήθηκαν εις βάρος της εξαιτίας της νέας παραλλαγής «Ομικρον» απειλούν να πλήξουν τον τουρισμό της και άλλους τομείς της οικονομίας της.
Η Νότια Αφρική διαθέτει ορισμένους από τους κορυφαίους παγκοσμίως επιδημιολόγους και επιστήμονες, οι οποίοι έχουν καταφέρει να εντοπίσουν νέες παραλλαγές του κοροναϊού και τις μεταλλάξεις τους σε πρώιμο στάδιο του κύκλου ζωής τους.
«Αυτός ο τελευταίος γύρος ταξιδιωτικών περιορισμών είναι παρόμοιο με το να τιμωρεί κάποιος τη Νότια Αφρική για την προηγμένη γονιδιωματική αλληλουχία και για την ικανότητά της να εντοπίζει νέες παραλλαγές γρηγορότερα. Η άριστη επιστήμη θα πρέπει να επικροτείται και όχι να τιμωρείται» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διεθνών Σχέσεων και Συνεργασίας της αφρικανικής χώρας.

Ταξιδιωτικοί προορισμοί
Πολλές χώρες έσπευσαν να ανακοινώσουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς προς τη Νότια Αφρική και προς άλλες χώρες της περιοχής.
Σύμφωνα με το BBC, το υπουργείο Εξωτερικών υπογραμμίζει ότι, ενώ η νέα παραλλαγή εντοπίστηκε και σε άλλες χώρες, η παγκόσμια κοινότητα αντέδρασε «εντελώς διαφορετικά» ως προς τα κρούσματα που βρέθηκαν στη Νότια Αφρική.
Ο εντοπισμός της νέας μετάλλαξης ανακοινώθηκε για πρώτη φορά την Τετάρτη από μια ομάδα επιστημόνων στη Νότια Αφρική, η οποία ανακοίνωσε ότι εντόπισε μια παραλλαγή που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταστήσει ανίσχυρη την ανοσολογική απόκριση του οργανισμού και να καταστεί πιο μεταδοτική.
«Η άμεση ανησυχία μας είναι το πλήγμα που αυτοί οι περιορισμοί επιφέρουν στις οικογένειες, στον τομέα των ταξιδιών, στη βιομηχανία του τουρισμού και στις επιχειρήσεις» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής, Ναλέντι Πάντορ.
Η ανακοίνωση αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής βρίσκεται σε επικοινωνία με τις χώρες εκείνες που έχουν επιβάλει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στην προσπάθειά της να τις κάνει να τους επανεξετάσουν.
Την Παρασκευή, ο ΠΟΥ κάλεσε τις χώρες να μη βιάζονται να επιβάλουν ταξιδιωτικούς περιορισμούς εξαιτίας της νέας παραλλαγής προτείνοντάς τους να υιοθετήσουν μια επιστημονική προσέγγιση που βασίζεται στην αποτίμηση των κινδύνων για την εφαρμογή τέτοιων μέτρων.
- Ιράν: Υπόσχεται αποφασιστική ανταπόδοση στα πλήγματα των ΗΠΑ – «Παραβίασαν» το μνημόνιο του Ισλαμαμπάντ
- Συμπληρώθηκε το παζλ των προημιτελικών – Οι διασταυρώσεις και ο δρόμος μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ
- Ελβετία – Κολομβία 4-3 στα πέναλτι (κ.δ. και παράταση 0-0): Μεγάλη πρόκριση των Ελβετών στα προημιτελικά
- Χανιά: Ερευνες για τον εντοπισμό υποβρύχιου αλιέα στη θαλάσσια περιοχή Φραγκοκάστελλου Σφακίων
- Φορτηγό αεροπλάνο αγνοείται στην Αραβική Θάλασσα – Δραματική πτώση με 22.400 πόδια το λεπτό
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Πολλές υποσχέσεις, σόου και παζάρια
- Θ. Γλαβίνας (ΠΑΣΟΚ): Έπρεπε να αλλάξουν τον κ. Ντόκο το επόμενο δευτερόλεπτο
- Νέες επιθέσεις των ΗΠΑ στο Ιράν με στόχο την πόλη – λιμάνι Μπάνταρ Αμπάς, την νήσο Κεσμ και το Σιρίκ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/erik-mclean-go7GkMubo5c-unsplash-1-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442