Netflix – Αντιμέτωπο με κατηγορίες για «γκέι προπαγάνδα» στη Ρωσία
H εταιρεία φέρεται να προβάλει περιεχόμενο ΛΟΑΤΚΙ+ σε σειρές που απευθύνονται σε κοινό κάτω των 18 ετών.
Το Netflix παραβιάζει τη νομοθεσία κατά της «γκέι προπαγάνδας», καταγγέλλει η ρωσική επιτροπή «προστασίας της οικογένειας», καλώντας το υπουργείο Εσωτερικών να επιβάλει πρόστιμο στην υπηρεσία βίντεο.
Σύμφωνα με την επίτροπο Όλγκα Μπάρανετς, το Netflix παραβιάζει το νόμο του 2013 που απαγορεύει τη διασπορά «προπαγάνδας για μη παραδοσιακές σεξουλικές σχέσεις», καθώς προβάλει περιεχόμενο ΛΟΑΤΚΙ+ σε σειρές που απευθύνονται σε κοινό κάτω των 18 ετών.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Vedomosti, σε περίπτωση που το υπουργείο Εσωτερικών αποφασίσει κυρώσεις η εταιρεία θα τιμωρηθεί είτε με πρόστιμο έως ενός εκατομμυρίου ρουβλίων (11.700 ευρώ) είτε με παροδική αναστολή λειτουργίας στη Ρωσία.
Η εφημερίδα προσθέτει πάντως ότι πηγή που γνωρίζει το θέμα δήλωσε πως το Netflix έλεγξε όλες τις σειρές και τις ταινίες που προσφέρει στη Ρωσία και δεν βρήκε καμία με ομοφυλοφιλικό περιεχόμενο που απευθύνεται σε θεατές κάτω των 18.
Πολυάριθμες οργανώσεις για τα ατομικά και ανθρώπινα δικαιώματα έχουν καταδικάσει το ρωσικό νόμο περί «γκέι προπαγάνδας».
Το 2017, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ότι η επίμαχη νομοθεσία παραβιάζει το δικαίωμα στην ελεύθερη έκφραση και τις συμβάσεις της ΕΕ και οδηγεί σε διακρίσεις κατά της κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+.
Τον τελευταίο καιρό η Μόσχα επιχειρεί να περιορίσει την λειτουργία και επιρροή ξένων εταιρειών τεχνολογίας στο Διαδίκτυο.
Η Vedomosti ανέφερε νωρίτερα τον Νοέμβριο ότι οι ρωσικές αρχές εξετάζουν αλλαγές στο κανονιστικό πλαίσιο για τις υπηρεσίες streaming.
- Σε λαϊκό προσκύνημα στο Εθνικό Στάδιο Βουκουρεστίου η σορός του Μιρτσέα Λουτσέσκου
- ΣΥΡΙΖΑ: Χωρίς απάντηση στο πρόβλημα ανταγωνιστικότητας τα κυβερνητικά μέτρα για τη βιομηχανία
- Παλλήνη: Συνεχίζεται το θρίλερ με τον θάνατο 49χρονου – Τα στοιχεία που προκαλούν ερωτήματα
- Ένα βήμα πριν την καταστροφή: Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν κατέληξε σε εκεχειρία με τον Τραμπ
- Στην Ισπανία ο ΠΑΟΚ – Μεγάλη «μάχη» με τη Μούρθια για την πρόκριση στους τελικούς του FIBA Europe Cup
- Οι «Άγγελοι του Τσάρλι» ξανασυναντιούνται – 50 χρόνια μετά, η κοινή μάχη με τον καρκίνο και ο φεμινισμός
- Ασυμβίβαστο μεταξύ της «κανονικότητας» της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του «μένουμε Ευρώπη»
- Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Τρεις αποδεδειγμένοι τρόποι που το Μαστιχόνερο διευκολύνει την καθημερινότητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 08.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/michael-heng-HXM4NOBOzXc-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442