Οι γαλλικές αρχές είχαν εκφράσει επανειλημμένα τη βούλησή τους να αρχίσουν γρήγορα να εργάζονται μαζί με τη νέα γερμανική κυβέρνηση, βασικό εταίρο του Παρισιού στις κόλπους της ΕΕ

Η γαλλική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα «τη δέσμευση» υπέρ της «ευρωπαϊκής κυριαρχίας» του νέου συνασπισμού στη Γερμανία, δηλώνοντας ότι θέλει να «εργαστεί γρήγορα», από κοινού με τη νέα κυβέρνηση, καθώς η γαλλική προεδρία της ΕΕ αρχίζει την 1η Ιανουαρίου.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία συνασπισμού που παρουσίασαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) χθες και τη δέσμευση που εκδηλώνει υπέρ της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Στο πλαίσιο της γαλλογερμανικής συνεργασίας, ευχόμαστε να εργαστούμε γρήγορα με τη νέα γερμανική κυβέρνηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως στην προοπτική της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σε σχετική ανακοίνωση.

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια συμφωνία για να ηγηθεί της πρώτης κυβέρνησης στη μετά Μέρκελ εποχή, με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Οι γαλλικές αρχές είχαν εκφράσει επανειλημμένα τη βούλησή τους να αρχίσουν γρήγορα να εργάζονται με τη νέα γερμανική κυβέρνηση, βασικό εταίρο του Παρισιού στους κόλπους της Εερωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν ανυπομονεί ακόμη περισσότερο, καθώς η γαλλική προεδρία της ΕΕ, διάρκειας έξι μηνών, συμπίπτει με την προεκλογική εκστρατεία των γαλλικών προεδρικών εκλογών στο τέλος Απριλίου.

Ο Μακρόν και η κυβέρνησή του επαναλαμβάνουν τακτικά ότι η ΕΕ πρέπει να εδραιώσει την κυριαρχία της έναντι των παγκόσμιων γεωπολιτικών εξελίξεων, κυρίως της επιλογής των ΗΠΑ να επανεστιάσουν τις προτεραιότητές τους στην αντιπαράθεσή τους με την Κίνα, παραμερίζοντας την Ευρώπη στο δεύτερο πλάνο των στρατηγικών προτεραιοτήτων τους.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr