Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γαλλία - Το Παρίσι χαιρετίζει τη δέσμευση υπέρ της ευρωπαϊκής κυριαρχίας από το νέο συνασπισμό στη Γερμανία

Γαλλία – Το Παρίσι χαιρετίζει τη δέσμευση υπέρ της ευρωπαϊκής κυριαρχίας από το νέο συνασπισμό στη Γερμανία

Οι γαλλικές αρχές είχαν εκφράσει επανειλημμένα τη βούλησή τους να αρχίσουν γρήγορα να εργάζονται μαζί με τη νέα γερμανική κυβέρνηση, βασικό εταίρο του Παρισιού στις κόλπους της ΕΕ

Η γαλλική κυβέρνηση χαιρέτισε σήμερα «τη δέσμευση» υπέρ της «ευρωπαϊκής κυριαρχίας» του νέου συνασπισμού στη Γερμανία, δηλώνοντας ότι θέλει να «εργαστεί γρήγορα», από κοινού με τη νέα κυβέρνηση, καθώς η γαλλική προεδρία της ΕΕ αρχίζει την 1η Ιανουαρίου.

«Χαιρετίζουμε τη συμφωνία συνασπισμού που παρουσίασαν οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD), οι Πράσινοι και οι Φιλελεύθεροι (FDP) χθες και τη δέσμευση που εκδηλώνει υπέρ της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής κυριαρχίας. Στο πλαίσιο της γαλλογερμανικής συνεργασίας, ευχόμαστε να εργαστούμε γρήγορα με τη νέα γερμανική κυβέρνηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, κυρίως στην προοπτική της γαλλικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, σε σχετική ανακοίνωση.

Ο γερμανός σοσιαλδημοκράτης, Όλαφ Σολτς, ανακοίνωσε την Τετάρτη μια συμφωνία για να ηγηθεί της πρώτης κυβέρνησης στη μετά Μέρκελ εποχή, με τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους.

Οι γαλλικές αρχές είχαν εκφράσει επανειλημμένα τη βούλησή τους να αρχίσουν γρήγορα να εργάζονται με τη νέα γερμανική κυβέρνηση, βασικό εταίρο του Παρισιού στους κόλπους της Εερωπαϊκής Ένωσης.

Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν ανυπομονεί ακόμη περισσότερο, καθώς η γαλλική προεδρία της ΕΕ, διάρκειας έξι μηνών, συμπίπτει με την προεκλογική εκστρατεία των γαλλικών προεδρικών εκλογών στο τέλος Απριλίου.

Ο Μακρόν και η κυβέρνησή του επαναλαμβάνουν τακτικά ότι η ΕΕ πρέπει να εδραιώσει την κυριαρχία της έναντι των παγκόσμιων γεωπολιτικών εξελίξεων, κυρίως της επιλογής των ΗΠΑ να επανεστιάσουν τις προτεραιότητές τους στην αντιπαράθεσή τους με την Κίνα, παραμερίζοντας την Ευρώπη στο δεύτερο πλάνο των στρατηγικών προτεραιοτήτων τους.

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024