«Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών πανηγυρίζουν και μιλάνε για επιτυχίες, όταν πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ και οι υλικοί όροι διαβίωσης διαρκώς επιδεινώνονται».

Επίθεση σε ότι αφορά στο νέο προϋπολογισμό, ειδικά για τις δαπάνες υγείας, εξαπέλυσε σήμερα Τετάρτη η Τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, εξαπολύοντας βολές κατά του Πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου, «ο προϋπολογισμός αντανακλά την άρνηση πραγματικότητας του κ. Μητσοτάκη».

Λιγότερα χρήματα για την υγεία

«Η κυβέρνηση έχει προϋπολογίσει λιγότερα χρήματα για τη δημόσια υγεία το 2022 σε σχέση με όσα δαπανήθηκαν το 2021. Αυτό είναι ξεκάθαρο στον Προϋπολογισμό. Βρισκόμαστε σε όξυνση της πανδημικής κρίσης και η κυβέρνηση κάνει σαν να μην υπάρχει. Έχουμε αντανάκλαση της άρνησης της πραγματικότητας του κ. Μητσοτάκη και με αυτόν τον τρόπο», δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Κόκκινο 105,5».

«H πανδημική κρίση θα έπρεπε να έχει διδάξει στις νεοφιλελεύθερες δυνάμεις, στοιχειωδώς, μία ανάγκη στροφής και μεγαλύτερης, σταθερής επένδυσης στα δημόσια συστήματα υγείας, όμως η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δεν έχει μάθει τίποτα. Ουσιαστικά κοιτάζει πότε θα βρει το παράθυρο ευκαιρίας για να μειώσει τα κονδύλια για την υγεία», πρόσθεσε.

Με αλχημείες…

«Η κυβέρνηση «αντί να απαντήσει επί της ουσίας, κάνει αλχημείες και τεχνάσματα με τις έκτακτες δαπάνες για τον Covid, προκειμένου να πει ότι δεν μειώνει τη χρηματοδότηση για τη δημόσια υγεία, αυτή είναι μία αστεία αντεπιχειρηματολογία», υπογράμμισε η κ. Αχτσιόγλου, σημειώνοντας, επίσης, ότι«μειώνει τα κονδύλια για κοινωνικές παροχές κατά 1,7 δισ., που αφορούν, μεταξύ άλλων,την πρόνοια καιτους ανέργους».

«Τα νούμερα του Προϋπολογισμού αποτυπώνουν μία ξεκάθαρη, διαρκή στρατηγικήεπίθεσης στους εργαζόμενους και στα λαϊκά στρώματα από την κυβέρνηση», ενώ «το κύμα ακρίβειας σαρώνει νοικοκυριά και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», ανέφερε.

Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε, τέλος, ότι«η κυβέρνηση είναι βαθιά αλαζονική και το πολιτικό της ήθος προσβάλλει ιδιαίτερα την καθημερινότητα του πολίτη. Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών πανηγυρίζουν και μιλάνε για επιτυχίες, όταν πεθαίνουν άνθρωποι εκτός ΜΕΘ και οι υλικοί όροι διαβίωσης διαρκώς επιδεινώνονται».

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr