Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Black Friday στο… χωριό – Τρεις καλοί λόγοι να το κάνεις κι εσύ

Black Friday στο… χωριό – Τρεις καλοί λόγοι να το κάνεις κι εσύ

Φέτος η Black Friday θα με βρει να επιλέγω βιολογικά προϊόντα. Και, πίστεψέ με, θέλεις να κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Λατρεύω τη Black Friday – ειδικά όταν έχω τη δυνατότητα να εκμεταλλευτώ τις προσφορές της και από την άνεση του σπιτιού μου. Και λατρεύω εξίσου, αν όχι περισσότερο, να φροντίζω τον εαυτό μου χρησιμοποιώντας φυσικά προϊόντα. Δεν αναφέρομαι μόνο στα φρούτα και τα λαχανικά, αλλά και στα προϊόντα που αφορούν την περιποίηση της επιδερμίδας μου – και στις βιταμίνες, τα μέταλλα και τα ιχνοστοιχεία που με βοηθούν να οχυρώσω ακόμη περισσότερο τον οργανισμό μου.

Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, ενθουσιάστηκα όταν έμαθα ότι ο αγαπημένος μου προορισμός αγορών, το Βιολογικό Χωριό, φέτος θα συμμετέχει στη Black Friday. Από τις 22 έως τις 27 Νοεμβρίου, γιορτάζει την Green Friday στα φυσικά καταστήματα της αλυσίδας με συμπληρώματα διατροφής, προϊόντα προσωπικής υγιεινής και καλλυντικά εξαιρετικής ποιότητας, τα οποία θα διατίθενται σε μεγάλες προσφορές, ενώ για εκείνους που προτιμούν τις ηλεκτρονικές αγορές (ναι, για εμένα μιλάω), το διάστημα παρατείνεται έως τις 29 Νοεμβρίου, χάρη στην Cyber Monday. Και έχω τρεις πολύ καλούς λόγους να μην το χάσω.

Γιατί θέλω να συμπληρώσω τα κενά

Είπαμε, προσέχω τη διατροφή μου. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχω ανάγκη και από μια επιπλέον ενίσχυση, με τη μορφή αξιόπιστων συμπληρωμάτων. Τις ημέρες των προσφορών, λέω να ανανεώσω το στοκ μου στην πάντα απαραίτητη βιταμίνη C, τώρα που ο χειμώνας έχει αρχίσει να δείχνει τα δόντια του. Εκτός της γνωστής ενίσχυσης που προσφέρει στο ανοσοποιητικό μου λειτουργώντας ως ασπίδα προς τις λοιμώξεις και βοηθώντας με να τις ξεπεράσω ταχύτερα, έχει ευεργετικές ιδιότητες και για τη διάθεσή και την κούρασή μου, που πάντα δέχεται πλήγμα από τον μουντό καιρό.

Και, φυσικά, δεν πρόκειται να αφήσω έξω από το καλάθι μου το Μαγνήσιο, το πραγματικά πολύτιμο μέταλλο που ανακάλυψα πρόσφατα, για να διαπιστώσω αμέσως σημαντικές βελτιώσεις στην καθημερινότητά μου. Η κυριότερη είναι σίγουρα η ανακούφιση από τους πόνους περιόδου, αλλά και η μείωση των πιασιμάτων μετά το γυμναστήριο. Άλλωστε, ένα από τα βασικότερα οφέλη του μαγνησίου είναι η συμβολή του στη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος και των μυών και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Μακροπρόθεσμα, όμως, μπορεί να μειώσει ακόμη και τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη.

Γιατί θέλω να βγω ασπροπρόσωπη

Δεν είναι παράξενο; Προσέχουμε πολύ τι βάζουμε στο πιάτο μας, όμως πολλές φορές δεν κοιτάζουμε καν τα συστατικά των καλλυντικών που απλώνουμε στο πρόσωπό μας, λες και η επιδερμίδα μας δεν είναι διαπερατή. Κάποτε το ίδιο έκανα κι εγώ, πιστεύοντας ότι οι συμβατικές κρέμες θα είναι και οι πιο ισχυρές. Μετά γνώρισα την κρέμα αντιγήρανσης που χρησιμοποιώ μέχρι σήμερα από το Βιολογικό Χωριό, με βασικό συστατικό της το εκχύλισμα σταφυλιού.

Τι ακριβώς κάνει το εκχύλισμα σταφυλιού; Έχει αντιοξειδωτική και αποτοξινωτική δράση και προστατεύει το δέρμα από τις υπεριώδεις ακτίνες UV. Ταυτόχρονα, ωθώντας το ίδιο το δέρμα να παράγει περισσότερο κολλαγόνο και ενισχύοντας την ελαστικότητα αρτηριών και αγγείων, προσφέρει στην επιδερμίδα την απαλή λάμψη της νεότητας, ενώ παράλληλα βοηθά το σώμα να διασπάσει και να αποβάλει τις τοξίνες.

Στις προσφορές του Βιολογικού Χωριού θα αναζητήσω και το αγαπημένο μου body butter, με κύριο συστατικό το βούτυρο καριτέ. Εκτός από τη μεθυστική, φυσική του μυρωδιά, το βούτυρο καριτέ επιτυγχάνει εις βάθος ενυδάτωση, έχει αντηλιακή δράση και μειώνει τους ερεθισμούς, ακόμη και στο δικό μου, ξηρό δέρμα. Και τα αποτελέσματα είναι ακόμη καλύτερα σε περιόδους κρύου. Αιτία για αυτό είναι μεταξύ άλλων και το γεγονός ότι μπορεί να εμπλουτίσει την επιδερμίδα με ό,τι της χρειάζεται για να ριχτεί με τα μούτρα στην παραγωγή κολλαγόνου.

Γιατί θέλω να ξέρω τι μπαίνει στο πιάτο μου

Ας μην ξεχνάμε και τα βασικά. Ο κυριότερος λόγος που το Βιολογικό Χωριό είναι πάντα πρώτο στις επιλογές μου είναι φυσικά η τεράστια ποικιλία βιολογικών τροφίμων που προσφέρει – ειδικά από όταν αποφάσισα να περιορίσω σημαντικά το κρέας και να εισάγω περισσότερες vegetarian και plant-based επιλογές. Για κάθε είδους ειδική διατροφή, εξάλλου, vegan, gluten free, sugar free ή χωρίς λακτόζη υπάρχει και η ανάλογη κατηγορία τροφίμων. Και εκτός από τις ποιοτικές πρώτες ύλες, μπορώ πάντα να βρω και νόστιμα, υψηλής διατροφικής αξίας ready to eat γεύματα, για τις μέρες που δεν προλαβαίνω να μαγειρέψω τίποτα για το γραφείο.

Μπορείτε να ανακαλύψετε τα δικά σας αγαπημένα, φυσικά προϊόντα εδώ.

#GreenFriday #biologikoxorio #ZwBiologika

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024