Πέμπτη 23 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Ανδρουλάκης – Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας, γι’ αυτό αγωνίζομαι και γι’ αυτό είμαι υποψήφιος

Ανδρουλάκης – Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας, γι’ αυτό αγωνίζομαι και γι’ αυτό είμαι υποψήφιος

Στο ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών με τα άλλα κόμματα εξουσίας και τις προσωπικές του κινήσεις αν εκλεγεί πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, αναφέρθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Πρέπει να υπάρχει και κουλτούρα συνεργασιών. Ομως πρώτα δυναμώνεις, πρώτα δημιουργείς ένα άλλο κλίμα για την παράταξή σου ώστε να μπορείς να επιβάλλεις τις θέσεις και τις ιδέες σου και πάνω απ’ όλα πρώτα ψηφίζει ο ελληνικός λαός» τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογραμμίζοντας ότι «δεν δέχομαι με δημοσκοπικούς όρους του σήμερα να ασκήσω πολιτική που θα είναι μετά από έναν ή ενάμιση χρόνο».

«Διψήφιο ποσοστό»

«Αν πάρουμε ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό τότε η παράταξή μας μπορεί να ξαναπρωταγωνιστήσει. Εγώ θέλω το ΠΑΣΟΚ κόμμα εξουσίας, γι’ αυτό αγωνίζομαι και γι’ αυτό είμαι υποψήφιος. Δεν είναι υποψήφιος για να μείνω αρχηγός σε ένα μικρό κόμμα» συμπλήρωσε ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

«Θεωρώ ότι στην πολιτική δεν πρέπει να είμαστε μόνιμοι» σημείωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, υποστηρίζοντας πως «η πολιτική δεν σημαίνει μονιμότητα».

«Μπορεί να προσφέρεις στην πολιτική χωρίς να χρειάζεται να κάθεσαι μονίμως σε θέσεις εξουσίας και αυτό είναι ένα μήνυμα προς τη νέα γενιά να έρθει να οργανωθεί στο κόμμα μας, θα είναι ακόμα αξιοκρατικό, με διαφάνεια που κάθε πολίτης θα μπορεί να παίξει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο και όχι να υπάρχουν φέουδα τα οποία δημιουργούν συνθήκες αποκλεισμού» τόνισε.

«Στη νέα εποχή πρέπει να είμαστε ένα κόμμα από τα κάτω προς τα πάνω κι όχι ένα κόμμα που θεωρεί ότι η ενότητα προέρχεται από τη διανομή εξουσίας σε μερικά πρόσωπα. Αυτό το κόμμα δεν υπάρχει για μένα στον ορίζοντα μου τον πολιτικό. Υπάρχει το κόμμα της ενότητας, της βάσης, που ο κόσμος πιστεύει σε ένα κοινό πρόγραμμα, φτιάχνεται με περιφερειακούς όρους ανάπτυξης άρα είναι η κοινωνία οι πολίτες στη συνδιαμόρφωση και έτσι είμαστε ενωμένοι στον πολιτικό προσανατολισμό να αλλάξουμε τη χώρα και όχι στο να είμαστε πάντα κάποτε σε μια θέση εξουσίας» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ έχει κάνει πολύ μεγάλη αυτοκριτική.

Αν θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής

Στο ερώτημα αν θα παραιτηθεί από ευρωβουλευτής σε περίπτωση που εκλεγεί, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι «στην ελληνική βουλή προφανέστατα θα υπάρχει ένας άνθρωπος ο οποίος εκφράζει τη δική μου ιδεολογική πυξίδα», τονίζοντας ότι αυτός θα επιλεγεί έπειτα από συζήτηση με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΙΝΑΛ.

«Προφανέστατα η μάχη στην κοινωνία είναι στην Ελλάδα. Προφανέστατα οι παρεμβάσεις μου στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο θα αφορούν εθνικά θέματα, θέματα οικονομίας άρα πάρα πολλά ανοιχτά θέματα. Δηλαδή, είναι προφανές ότι είναι αυτό ένα σημαντικό βήμα ενός προέδρου για να παρεμβαίνει στις διεθνείς εξελίξεις προς όφελος της πατρίδας μας και του κόμματός μας» υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Το γραφείο μου θα είναι στη Βουλή των Ελλήνων. Το γραφείο μου, του προέδρου, θα είναι στη Βουλή των Ελλήνων. Η θέση μου θα είναι να παρεμβαίνω σε ευρωπαϊκά ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος και τι εννοώ: Είναι προίκα και για την παράταξή μας και για την πατρίδα μας, ένας αρχηγός κόμματος όταν συζητούνται τα θέματα με την Τουρκία, όταν έχουμε μπροστά μας το σύμφωνο σταθερότητας που μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα και είναι λάθος σε νέο μνημόνιο, να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει και τη δύναμη των ευρωπαίων σοσιαλιστών να αποτρέπει προβληματικές αποφάσεις για την Ελλάδα» πρόσθεσε ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα

«Εμένα προτεραιότητά μου κι ως ευρωβουλευτή και ως απλό μέλος του ΠΑΣΟΚ είναι η πατρίδα μας να βρει έναν άλλο βηματισμό. Για να βρει έναν άλλο βηματισμό, πιστεύω ότι ο μόνος δρόμος είναι ένα ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό κόμμα το οποίο θα παρεμβαίνει και σε ευρωπαϊκές εξελίξεις και εσωτερικές εξελίξεις με κάποιες προτεραιότητες. Βασική προτεραιότητα η αλληλεγγύη, οι κοινωνικές ανισότητες και πολλές ευκαιρίες για τους νέους. Δεν αξίζει στην Ελλάδα αυτό που έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια. Μια Ελλάδα που η νέα γενιά της είναι μια γενιά χαμηλών προσδοκιών» συμπλήρωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

«Ο καθένας έχει κάποιες προτεραιότητες στην πολιτική του ζωή και το αποδεικνύει μέρα με τη μέρα με τη δουλειά του. Προτεραιότητά μου είναι η παράταξή μας να ανακάμψει και προτεραιότητά μου να υπάρχει μια πολιτική αλληλεγγύης μείωση των κοινωνικών ανισοτήτων και πολλές ευκαιρίες για τους νέους» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος ως βουλευτής στις επόμενες εθνικές εκλογές, υποστηρίζοντας πως «αυτές οι προτεραιότητες δυστυχώς σήμερα υπονομεύονται από ένα κόμμα που δεν τις πιστεύει για να αγωνιστεί τη Νέα Δημοκρατία και ένα κόμμα που δεν έχει καμία επάρκεια στρατηγικού σχεδιασμού για να δώσει μια εναλλακτική πρόταση».

«Εμενα στα δύσκολα»

«Το κόμμα μου που έχω υπηρετήσει πέρασε πάρα πολύ δύσκολα. Και ξέρετε είμαι από τους νέους ανθρώπους που δεν έχω κυβερνήσει ποτέ αλλά έμενα στα δύσκολα και δεν κουνήθηκα ρούπι. Εμεινα, αγωνίστηκα μαζί, και με άλλους νέους ανθρώπους για να παραμείνει κοινοβουλευτικό κόμμα και παρέμεινε κοινοβουλευτικό κόμμα το ΠΑΣΟΚ παρ’ όλο που κάποιοι άλλοι κάνανε άλλες επιλογές» κατέληξε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Sports in

Στο Βερολίνο ο Ολυμπιακός, μετράει αντίστροφα για το Final Four (vids)

O Oλυμπιακός έφτασε στο Βερολίνο για το Final Four και ο Γιώργος Μπαρτζώκας μίλησε για τον κόσμο των Ερυθρόλευκων.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 23 Μαϊου 2024