Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αττική Οδός: Χαράσσει πορεία με πυξίδα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Αττική Οδός: Χαράσσει πορεία με πυξίδα τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης

Τα 70 χιλιόμετρα του εμβληματικού αυτοκινητόδρομου δεν είναι μόνο ο λόγος που φτάνουμε με άνεση και αξιοπιστία στις δουλειές μας, στους ανθρώπους μας και στον προορισμό μας, 365 ημέρες τον χρόνο.

Πολλά έχουν γραφτεί για το success story της Αττικής Οδού. Και δικαίως, καθώς δύο δεκαετίες και πλέον έχει συνδέσει το όνομά της με την πρωτοπορία, την ασφάλεια και την εξυπηρέτηση στη συνείδηση του κόσμου. Τα 70 χιλιόμετρα του εμβληματικού αυτοκινητόδρομου όμως δεν είναι μόνο ο λόγος που φτάνουμε με άνεση και αξιοπιστία στις δουλειές μας, στους ανθρώπους μας και στον προορισμό μας, 365 ημέρες τον χρόνο. Είναι κάτι πολύ παραπάνω για τους εργαζόμενους της Αττικής Οδού, για την αγορά ευρύτερα, για το περιβάλλον μας και για τις τοπικές κοινωνίες.

Συγκεκριμένα, η «Αττική Οδός Α.Ε.» και η «Αττικές Διαδρομές Α.Ε.», οι εταιρείες πίσω από το έργο-τομή, όλα αυτά τα χρόνια χαράσσουν πορεία υπηρετώντας τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης. Δείκτες και αριθμητικά στοιχεία σκιαγραφούν με ακρίβεια τις υπεύθυνες πρακτικές που αναπτύσσουν, ξεδιπλώνοντας τη στρατηγική τους στον τομέα αυτό, στην οποία έχουν εντάξει τους στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών για το 2030.

Διαρκής μέριμνα για το Ανθρώπινο Δυναμικό

Οι εταιρείες στέκονται με πράξεις δίπλα στο Ανθρώπινο Δυναμικό, αναγνωρίζοντας τη μεγάλη προσπάθεια όλων για το βέλτιστο αποτέλεσμα, από κάθε θέση ευθύνης. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύουν στη διαρκή εκπαίδευση και εξέλιξη των εργαζομένων. Επιπλέον, για την ενίσχυση της ποιότητας ζωής του προσωπικού, εξασφαλίζουν ένα διευρυμένο πακέτο παροχών όπως, ιδιωτική ασφαλιστική κάλυψη, μηνιαίο επίδομα παιδικού σταθμού για τους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας, συμμετοχή των παιδιών των εργαζόμενων σε παιδικές κατασκηνώσεις, δώρα στο τέλος της χρονιάς, 24ωρη Γραμμή Συμβουλευτικής Υποστήριξης κ.ά.

.

Η ανταπόκριση στην πανδημία COVID-19

Στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας του κορωνοϊού, οι εταιρείες ύψωσαν ασπίδα προστασίας για τους εργαζόμενους και φυσικά για τους χρήστες του αυτοκινητόδρομου. Το 2020 διέθεσαν πάνω από 300.000 ευρώ για την προστασία του προσωπικού από την πανδημία COVID-19, ενώ διασφάλισαν την επιχειρησιακή συνέχεια στον αυτοκινητόδρομο κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, μεταξύ άλλων, με τη δημιουργία εφεδρικού Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας και πρόσθετου κέντρου Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Πελατών.

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, οι εταιρείες επέλεξαν να συνδράμουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που βρέθηκε αντιμέτωπο με μια άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση, με την παροχή αναγκαίου εξοπλισμού στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» και στο Γενικό Νοσοκομείο Ελευσίνας «Θριάσιο», ύψους 28.000 ευρώ.

Μια πορεία σε αρμονία με το περιβάλλον

Ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος παραμένουν πάντα βασική συνιστώσα της λειτουργίας των εταιρειών. Οι διευρυμένες πράσινες ζώνες του αυτοκινητόδρομου συντηρούνται και επεκτείνονται περαιτέρω, με εξειδικευμένο προσωπικό να απασχολείται σε μόνιμη βάση. Παράλληλα, οι εταιρείες εντείνουν τις προσπάθειές τους σε όλα τα επίπεδα ώστε να ελαχιστοποιήσουν το αποτύπωμά τους στο περιβάλλον. Ενδεικτικά, το 2020 εφαρμόστηκε για πρώτη φορά νέος τρόπος υπολογισμού του ανθρακικού τους αποτυπώματος σύμφωνα με το διεθνώς αναγνωρισμένο πρωτόκολλο “Greenhouse Gas Protocol Standard” καθώς και εξωτερική διασφάλιση.

.

Ασφάλεια και υψηλό επίπεδο υπηρεσιών

 Το δίπτυχο ασφάλεια – εξυπηρέτηση αποτελεί αμετακίνητο στόχο των εταιρειών. Το 2020 η εταιρεία λειτουργίας σε σύνολο 20.065 συμβάντων, βρέθηκε σε λιγότερο από 6 λεπτά κατά μέσο όρο κοντά στους χρήστες, ενώ, ξεχωριστή έμφαση δίνεται σταθερά στις νέες τεχνολογίες, εφαρμόζοντας προγράμματα που υποστηρίζουν τον οδηγό, με τη συμμετοχή σε εφαρμογές και ερευνητικά προγράμματα που αναπτύσσονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας. Επίσης, πρόσφατα η Αττική Οδός εγκαινίασε ένα νέο Σημείο Εξυπηρέτησης Συνδρομητών επί του κόμβου της Λ. Κηφισίας («Δαχτυλίδι»), που είναι και το πρώτο εκτός αυτοκινητόδρομου, ανταποκρινόμενη στο αίτημα των χρηστών για πρόσβαση σε ένα σημείο που να βρίσκεται σε κεντρική τοποθεσία, χωρίς να απαιτείται η είσοδος στην Αττική Οδό και κατ’ επέκταση η πληρωμή διοδίων.

Πρεσβευτές του μηνύματος της Οδικής Ασφάλειας στην κοινωνία

Τέλος, οι εταιρείες προωθούν αδιάκοπα την κουλτούρα οδικής ασφάλειας στην κοινωνία, αναλαμβάνοντας σειρά πρωτοβουλιών στην κατεύθυνση αυτή. Με προσήλωση στο όραμά τους μέχρι σήμερα έχουν επιτύχει να προσεγγίσουν πάνω από 150.000 παιδιά μέσα από προγράμματα ευαισθητοποίησης που σχεδιάζονται σύμφωνα με τις σύγχρονες εκπαιδευτικές ανάγκες και με την αρωγή εξειδικευμένων επαγγελματιών.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.aodos.gr

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024