Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΟΕΝΓΕ σε Μητσοτάκη - Οι γιατροί δεν θέλουμε βοηθήματα - Απαιτούμε τους μισθούς και τις απλήρωτες εφημερίες

ΟΕΝΓΕ σε Μητσοτάκη – Οι γιατροί δεν θέλουμε βοηθήματα – Απαιτούμε τους μισθούς και τις απλήρωτες εφημερίες

Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι το ελάχιστο που οφείλει η κυβέρνηση ως έμπρακτη αναγνώριση της μάχης που δίνουν με τον κοροναϊό οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας είναι να επανέλθουν οι μισθοί στα προ μνημονιακών περικοπών επίπεδα, να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός

Απάντηση στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής για έκτακτο βοήθημα ίσο με μισό μισθό σε 100.000 υγειονομικούς και ΕΚΑΒ δίνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί δηλώνοντας ότι δεν έχουν ανάγκη από βοηθήματα.

Να επανέλθουν οι μισθοί στα προ μνημονιακών περικοπών επίπεδα

Μάλιστα η ΟΕΝΓΕ τονίζει ότι το ελάχιστο που οφείλει η κυβέρνηση ως έμπρακτη αναγνώριση της μάχης που δίνουν με τον κοροναϊό οι υγειονομικοί του δημόσιου συστήματος υγείας είναι να επανέλθουν οι μισθοί στα προ μνημονιακών περικοπών επίπεδα, να επανέλθει ο 13ος και 14ος μισθός και υπογραμμίζουν ότι απαιτούν την πληρωμή των απλήρωτων εφημεριών έξι μηνών.

Επιπλέον η ΟΕΝΓΕ επισημαίνει ότι «το αντίστοιχο περσινό βοήθημα βγήκε «ξινό» σε πολλούς που το έλαβαν γιατί στην φορολογική εκκαθάριση φέτος πλήρωσαν τα διπλά σε παραπάνω φόρο».

Διαβάστε επίσης: Μητσοτάκης – Έκτακτο βοήθημα σε υγειονομικούς, χαμηλοσυνταξιούχους και άτομα με αναπηρία

Διαβάστε επίσης: ΠΟΕΔΗΝ – Λαγός της κυβέρνησης ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΟΕΝΓΕ έχει ως εξής:

«Οι υγειονομικοί που βρίσκονται δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμά της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουν ανάγκη από βοηθήματα.Αυτό που διεκδικούμε, απαιτούμε είναι να επανέλθουν οι μισθοί μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές την επαναφορά του 13 και του 14 μισθού και επιτέλους να πληρωθούν δεδουλευμένες εφημερίες 6 μηνών. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση».

Το περσινό βοήθημα βγήκε ξινό

Σε νεότερη πληρέστερη ανακοίνωσή της η ΟΕΝΓΕ αναφέρει:

«Οι γιατροί του δημόσιου συστήματος υγείας που βρίσκονται δύο χρόνια τώρα στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχουμε ανάγκη από βοηθήματα. Άλλωστε το αντίστοιχο περσινό βοήθημα βγήκε «ξινό» σε πολλούς που το έλαβαν γιατί στην φορολογική εκκαθάριση φέτος πλήρωσαν τα διπλά σε παραπάνω φόρο (σχετικά έχουμε κάνει παρέμβαση προς το υπουργείο Υγείας και προς την ΑΑΔΕ χωρίς ανταπόκριση μέχρι στιγμής).

»Αυτό που απαιτούμε είναι αφενός την εφαρμογή της απόφασης του ΣΤΕ από τον Φεβρουάριο του 2018 για την επαναφορά του μισθού μας στα επίπεδα πριν από τις μνημονιακές περικοπές του 2012 , αφετέρου την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού.

Πάει πολύ να μας εμπαίζουν με «βοηθήματα», όταν ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι δεδουλευμένες εφημερίες 6 μηνών σε πλήθος συναδέλφων. Είναι το ελάχιστο που οφείλουν να κάνουν ως έμπρακτη αναγνώριση».

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024