Μεταξύ αυτών που έλαβαν τα φύλλα πορείας, ήταν και δύο ιδιώτες γιατροί που όμως ήταν ανεμβολίαστοι.

Στις θέσεις τους βρίσκονται από σήμερα οι ιδιώτες γιατροί που έχουν επιταχθεί από την κυβέρνηση για να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Μεταξύ αυτών που έλαβαν τα φύλλα πορείας, ήταν και δύο ιδιώτες γιατροί που όμως ήταν ανεμβολίαστοι.

Οι γιατροί, που θα στελέχωναν νοσοκομείο στη Βόρεια Ελλάδα, εξαιρέθηκαν της επίταξης, ωστόσο, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες εναντίον τους γιατί ήταν συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΠΥ ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα επιβληθούν και μεγάλα πρόστιμα.

Στο μεταξύ, η εφημερία στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου ξεκίνησε σήμερα με 19 διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ ενώ άλλοι 25 νοσηλεύονται εντός ΜΕΘ. Στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ ολοκληρώθηκε η χθεσινή εφημερία με 40 εισαγωγές αλλά και 16 ύποπτα κρούσματα ενώ και εδώ 10 ασθενείς νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ.

Αναλαμβάνουν καθήκοντα

Από σήμερα, οι ιδιώτες γιατροί που πήραν το φύλλο πορείας και επιστρατεύτηκαν, αναλαμβάνουν τα νέα τους καθήκοντας στα νοσοκομεία της 3ης, 4ης και 5ης ΥΠΕ.

Στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο επιστρατεύτηκαν συνολικά 10 γιατροί, τέσσερις πνευμονολόγοι και έξι παθολόγοι που θα υπηρετήσουν για έναν μήνα, όπως αναφέρει το GRTimes.gr.

Ανάμεσα τους ο πνευμονολόγος Δρόσος Τσαβλής που μίλησε για τη διαδικασία αναφέροντας πως έχουν περάσει 10 χρόνια από την τελευταία φορά που εργάστηκε σε νοσοκομείο, εκτίμησε όμως πως με τη βοήθεια και των συναδέλφων του θα μπορέσει να προσαρμοστεί γρήγορα ώστε να βοηθήσει.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του για τους ασθενείς που αφήνει «λίγο μετέωρους» όπως είπε χαρακτηριστικά. Εξήγησε ότι οι ιδιώτες διατηρούν το δικαίωμα να εργάζονται το απόγευμα και στα ιατρεία τους, είπε όμως ότι θα είναι κατάκοποι και θα υπάρχει ο κίνδυνος να μεταφέρουν κάτι σε ασθενείς οι οποίοι είναι ευπαθείς.

Από την πλευρά του, ο πνευμονολόγος Πάνος Χατζηαποστόλου, δήλωσε πως μετά από πολλά χρόνια καλείται να επιστρέψει ξανά σε νοσοκομείο, στη διάρκεια μιας μεγάλης «μάχης» για να βοηθήσει με όλες του τις δυνάμεις.

Άφησε πάντως αιχμές για τον τρόπο με τον οποίο έγινε η επιστράτευση, τονίζοντας ότι υπήρχε ο χρόνος να οργανωθούν καλύτερα τα πράγματα και να προσελκυσθούν και άλλοι συνάδελφοι του, ζητώντας να υπάρξει από τώρα μέριμνα από το υπουργείο Υγείας, να προνοήσει για τους επόμενους γιατρούς που ενδεχομένως χρειαστεί να επιστρατευθούν, μετά από έναν μήνα.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr