Αισιοδοξία επικρατεί για το μόλις δύο μηνών βρέφος που νοσηλεύεται με κοροναϊό στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών.
Ο δύο μηνών Νεκτάριος από το Αγρίνιο δίνει μαζί με τους γιατρούς μάχη οι οποίοι είναι αισιόδοξοι ότι θα καταφέρει.
Το βρέφος δείχνει κάποια πρώτα θετικά δείγματα όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Πάτρας ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων, Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος τόνισε ότι «έχουμε μπροστά μας δρόμο ακόμα αλλά ελπίζω ότι ο μικρός μας ασθενής θα τα καταφέρει».
Ο κ. Ηλιάδης πρόσθεσε ότι το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας δίνει μια δύσκολη μάχη στο πλευρό του παιδιού και της οικογένειάς του και νιώθουν το ενδιαφέρον και τις προσευχές όλης της Ελλάδας για να πάει καλά η υγεία του μικρού Νεκτάριου. «Κάνουμε για το παιδί όπως και για όλα τα παιδιά που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ Παίδων το καλύτερο δυνατό…» μας είπε ο Ανδρέας Ηλιάδης.
Οι γονείς του Νεκτάριου επικοινωνούν καθημερινά μέσω βιντεοκλήσης με τη Μονάδα για να ενημερωθούν για την εξέλιξη της υγείας του και να τον δουν, καθώς δεν επιτρέπεται σε κανέναν να έχει πρόσβαση στο χώρο που νοσηλεύεται. Είναι συγκινητικό το γεγονός ότι ο πατέρας του βρέφους που παίζει βιολί έστειλε βιντεοσκοπημένο ένα νανούρισμα («Φεγγαράκι μου λαμπρό») στο προσωπικό της ΜΕΘ Παίδων, το οποίο θα συντροφέψει απόψε τον μικρότερο ασθενή με κοροναϊό στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση
Οι Πανελλαδικές συνεχίστηκαν σήμερα για τους υποψήφιους των ΓΕΛ με την εξέταση σε Αρχαία Ελληνικά, Μαθηματικά και Βιολογία - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις απαντήσεις
Οι Πανελλαδικές συνεχίζονται με τους υποψήφιους των ΓΕΛ να εξετάζονται σε μαθήματα προσανατολισμού - Το in σε συνεργασία με το φροντιστήριο ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ παρουσιάζει τις πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ εξετάζονται στα Αρχαία Ελληνικά (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), τα Μαθηματικά (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) και τη Βιολογία (Ο.Π. Σπουδών Υγείας)