Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πάτρα - Δύσκολες ώρες για το βρέφος 2 μηνών που νοσηλεύεται με κοροναϊό - Η συγκινητική στιγμή πριν διασωληνωθεί

Πάτρα – Δύσκολες ώρες για το βρέφος 2 μηνών που νοσηλεύεται με κοροναϊό – Η συγκινητική στιγμή πριν διασωληνωθεί

Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης το βρέφος αεροβαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

Δύσκολες είναι οι ώρες για το μόλις 2 μηνών βρέφος, από το Αγρίνιο, το οποίο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, έχοντας προσβληθεί από κοροναϊό και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών τελικά χθες, διασωληνώθηκε.

Αεροβάπτιση πριν τη διασωλήνωση

Μάλιστα, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων Ανδρέα Ηλιάδη, το βρέφος αεροβαπτίστηκε παίρνοντας το όνομα Νεκτάριος.

«Πράγματι είναι μια δύσκολη κατάσταση για έναν μικρό ασθενή και έγινε πολύ μεγάλη προσπάθεια από τον διευθυντή της ΜΕΘ κ. Ηλιάδη, προκειμένου το παιδί να μην φτάσει στο στάδιο της διασωλήνωσης» δήλωσε, σύμφωνα με το pelop.gr, ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.

Υποτροπίασε

Το δύο μηνών βρέφος, προέρχεται από οικογενειακό περιβάλλον, τα μέλη του οποίου είχαν νοσήσει από κοροναϊό -σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας πηγής, δεν είχαν εμβολιαστεί.

Προ ημερών είχε εισαχθεί για νοσηλεία στην Παιδιατρική Κλινική του ΠΓΝΠ. Στη συνέχεια έλαβε εξιτήριο, όμως η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα την εσπευσμένη μεταφορά του στη ΜΕΘ Παίδων του νοσηλευτικού ιδρύματος και την εισαγωγή του σε θάλαμο αρνητικής πίεσης.

«Το βρέφος είχε ανάγκες οξυγόνου υψηλής ροής, Ευχόμαστε πραγματικά να έχουμε καλή έκβαση για το παιδάκι, αλλά το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι όλοι θα πρέπει να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, ειδικά στα σπίτια να υπάρχει καλός αερισμός των χώρων και όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα ατομικής υγιεινής» δήλωσε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, Αννα Μαστοράκου.

Νοσηλεύεται και έγκυος με κοροναϊό

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών εισήχθη, χθες τα ξημερώματα, έγκυος, έχοντας νοσήσει από κοροναϊό. Πρόκειται για 35χρονη Πατρινή που βρίσκεται στον τελευταίο μήνα κύησης και νοσηλεύεται σε κλινική covid -19.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση τόσο της ίδιας όσο και του εμβρύου είναι ελεγχόμενη και δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024