Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πώς θα διδάξουμε στα παιδιά την ευγνωμοσύνη

Πώς θα διδάξουμε στα παιδιά την ευγνωμοσύνη

Χρήσιμες και απλές συμβουλές των ειδικών για να εξοικειώσουμε τα παιδιά από νωρίς με την ευγνωμοσύνη.

Η ευγνωμοσύνη αποτελεί μια στάση ζωής με την οποία είναι σημαντικό να εξοικειώσουμε από πολύ νωρίς. Το να εκφράζουν στους άλλους ότι τους εκτιμούν, να δίνουν ευχαριστίες ή να νιώθουν ευγνωμοσύνη για την οικογένεια και τους φίλους τους είναι κάτι που διδάσκεται κάθε ημέρα.

Πώς θα έχουν τα παιδιά ευγνωμοσύνη

Ως εκ τούτου, το να ξεκινήσετε νωρίς και να διδάξετε στα νήπια να είναι ευγνώμονες με ευνόητες έννοιες είναι το κλειδί για την ανατροφή των παιδιών που μεγαλώνουν με ευγνωμοσύνη. Μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσετε, περιλαμβάνουν:

Δείξτε ευγνωμοσύνη

Τα νήπια παρατηρούν όλα όσα κάνουν και λένε οι γονείς τους. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι γονείς πρέπει να επιλέγουν τα λόγια τους με σύνεση γύρω από τα μικρά τους, ώστε να μην επαναλαμβάνονται πράγματα που δεν επιθυμούν, συμπεριλαμβανομένων και συμπεριφορών.

Αλλά είναι επίσης αυτή η έντονη αίσθηση της παρατήρησης που θα βοηθήσει τα νήπια να μάθουν πώς είναι ευγνώμονες. Όταν τα νήπια βλέπουν τους γονείς τους να κάνουν κάτι με συνέπεια, αρχίζουν να παίρνουν ό,τι είναι αυτό και αρχίζουν να το κάνουν μόνα τους.

Ως εκ τούτου, εάν βλέπουν γονείς να κάνουν πράξεις καλοσύνης, να είναι ενθουσιασμένοι για κάτι καλό που γίνεται για αυτούς, να δίνουν στοργή και πολλά άλλα, τα νήπια θα κάνουν το ίδιο.

Λέμε «ευχαριστώ» από νωρίς

Διδάσκοντας στα νήπια πώς να λένε «ευχαριστώ» όχι μόνο τα διδάσκει πώς να είναι ευγενικά όταν κάποιος κάνει κάτι καλό για αυτά, αλλά και πώς να ζουν μια ζωή γεμάτη ευγνωμοσύνη. Η κατάλληλη στιγμή για να αρχίσετε, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι περίπου στα δύο τους χρόνια.

Σε αυτή την ηλικία μέχρι περίπου την ηλικία των επτά ετών, τα παιδιά διαμορφώνουν τη «διαισθητική νοημοσύνη». Και επειδή το να λες «ευχαριστώ» είναι ένας τρόπος να εκφράσεις ευχαριστίες που μπορεί να διαμορφωθεί, τα νήπια θα πρέπει να το μάθουν αρκετά γρήγορα.

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024