Τα Δημοτικά ραδιόφωνα έχουν λόγο ύπαρξης όταν αφουγκράζονται τις ανάγκες των δημοτών και «μιλούν» στη ψυχή τους. Όταν ξεπερνούν κάθε πολιτική επιδίωξη και αναφέρονται στα πρακτικά ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες. Το διαδικτυακό ραδιοφωνικό ταξίδι του σταθμού της Νέας Σμύρνης επέλεξε να φωτίσει τις «ψυχές» των παιδιών της πόλης. Αν συνεχίσουν έτσι οι συντελεστές του σταθμού τότε θα μπορέσουν να βρούνε την δική τους θέση στις προτιμήσεις των πολιτών

Μια ραδιοφωνική εκπομπή που απευθύνεται σε γονείς και παιδιά επέλεξαν να εντάξουν στο πρόγραμμα τους εκεί στον διαδικτυακό σταθμό που έφτιαξαν στη Νέα Σμύρνη.

Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο Νίκος Σιούτας, Διδάκτορας Ψυχολογίας, Ειδικός Παιδαγωγός, πρώην Σχολικός Σύμβουλος στην 7η περιφέρεια Αθήνας ,π. Διευθυντής του 4ου Δημ. Σχ. Νέας Σμύρνης, συγγραφέας σχολικών βιβλίων, ο οποίος έχει διδάξει και στο τμήμα Ψυχολογίας του Πάντειου Πανεπιστημίου.

Η πόλη τον γνώρισε ως Διευθυντή του 4ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης που μέσα από τις καινοτομικές δράσεις δημιούργησε, σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και την ευρύτερη τοπική κοινωνία, ένα πρότυπο βιωματικό σχολείο, που ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα και χαρακτηρίστηκε ως το καλύτερο Δημόσιο Σχολείο της χώρας μας.

Είναι εμπνευστής του Σύγχρονου Λαϊκού Πανεπιστημίου ΣΥ.ΛΑ. Π. Παράλληλα έχει δημιουργήσει και παρουσιάσει με επιτυχία στην τηλεόραση σειρά εκπομπών (Παιδικά Χαμόγελα , Γονεϊκές Ιχνηλασίες, Παίξτε με τις σημαίες και γνωρίστε τον κόσμο) που απευθύνονταν στα παιδιά και γενικότερα στην οικογένεια.

Τώρα με την εκπαιδευτική ομάδα 3sedu.gr, και τις 7 Πολύχρωμες Παιδικές Θεματικές Σαϊτες του, έρχεται να μας ταξιδέψει στον κόσμο του παιδιού με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, ενισχύοντας το γονεϊκό ρόλο.

Σε μια εποχή που οι ανάγκες για ψυχολογική στήριξη παιδιών και οικογενειών φαντάζει από μόνη της ως βασική πρόκληση του μέλλοντος, αναμένεται με ενδιαφέρον αυτή η προσπάθεια. Εφόσον μάλιστα υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ κοινού και συντελεστών, δεν αποκλείεται να δημιουργηθεί ένα «μικροκλίμα» έμπνευσης και ενδυνάμωσης που μπορεί να γίνει εφαλτήριο μετασχηματισμού μιας κοινωνίας. Τα πάντα άλλωστε ξεκινούν από «μέσα προς τα έξω» και η καλή ψυχολογία παιδιών και γονιών μπορεί να μετατραπεί σε κινητήριος δύναμη ενός πιο γαλήνιου και αλληλέγγυου μέλλοντος.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr