Εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του πνεύμονα με «Διαδρομές στο Lefko» και επίκεντρο τον προσυμπτωματικό έλεγχο και την εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία της νόσου

Περισσότερα από 7.000 νέα περιστατικά καρκίνου πνεύμονα καταγράφονται στη χώρα μας κάθε χρόνο, με αποτέλεσμα να αποτελεί την πιο συχνή μορφή καρκίνου στους άνδρες και την τρίτη συχνότερη στις γυναίκες.

Με αφορμή τον μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τον καρκίνο του πνεύμονα, τον Νοέμβριο, η Roche Hellas συνεχίζει το ταξίδι της εκστρατείας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη νόσο, παρουσιάζοντας τη νέα πρωτότυπη δράση «Διαδρομές στο Lefko», με κεντρικό μήνυμα τη φράση #foramelefko.

Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία, που ανοίγει έναν σταθερό και άμεσο δίαυλο επικοινωνίας ανάμεσα στον ιατρικό κόσμο και το κοινό για αυτή τη σοβαρή νόσο.

Εξειδικευμένοι επαγγελματίες υγείας από την Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, μέσα από συνεντεύξεις τους, ενημερώνουν για τις εξελίξεις και τονίζουν τη σημασία της πρόληψης και της έγκαιρης και σωστής διάγνωσης για την αντιμετώπιση του καρκίνου του πνεύμονα.

Με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, η Σοφία Λαμπάκη, Πνευμονολόγος από την Πνευμονολογική Κλινική του ΑΠΘ και το Τμήμα Ημερήσιας Νοσηλείας Χημειοθεραπειών στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”, μιλάει για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου και της πρώιμης διάγνωσης. Συνεχίζοντας στην Αθήνα, η Έλενα Λινάρδου, Δρ Imperial College London, Παθολόγος – Ογκολόγος, Διευθύντρια της Δ΄ Ογκολογικής Κλινικής του Metropolitan, λέει όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε σχετικά με την εξατομικευμένη διάγνωση και θεραπεία στον καρκίνο του πνεύμονα.

Οι «Διαδρομές στο Lefko» είναι προσβάσιμες σε όλους μέσα από την ιστοσελίδα www.foramelefko.gr, όπου ο επισκέπτης μπορεί να βρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της αντιμετώπισης του καρκίνου του πνεύμονα, και θα συνεχιστούν με περισσότερους σταθμούς και νέους καλεσμένους.

Ο Ιατρικός Διευθυντής της Roche Hellas Σωκράτης Κουλούρης, με αφορμή την παρουσίαση της νέας δράσης ανέφερε ότι «Τα τελευταία 125 χρόνια, η Roche βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας για την ανάπτυξη κλινικά διαφοροποιημένων θεραπειών έναντι σοβαρών νόσων, συμβάλλοντας ώστε οι ασθενείς να ζουν περισσότερο και καλύτερα. Ωστόσο, η καινοτομία, και στην περίπτωση του καρκίνου του πνεύμονα, προχωρά χέρι – χέρι με τη σωστή ενημέρωση σχετικά με τη σημασία της πρόληψης, της έγκαιρης διάγνωσης και της κατάλληλης αντιμετώπισης. Με τον εμπλουτισμό των δράσεων της εκστρατείας #foramelefko σε συνεργασία με τους εταίρους μας, ευελπιστούμε ότι θα βάλουμε ένα ακόμα λιθαράκι προκειμένου να ακουστεί ακόμα πιο δυνατά το μήνυμα της ενημέρωσης και της εγρήγορσης έναντι του καρκίνου του πνεύμονα».

Η καμπάνια #foramelefko

Η καμπάνια «Φοράμε λευκό», αποτελεί μια πρωτοβουλία της Roche Hellas και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδος, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καρκίνου, του Συλλόγου Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών, της FairLife, και της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας.

Με δημιουργικό όχημα το λευκό, το χρώμα της διαφάνειας, της καθαρότητας, της ελπίδας, αλλά και διεθνές χρώμα-σύμβολο της εκστρατείας ενάντια στον καρκίνο του πνεύμονα, σκοπός της εκστρατείας #foramelefko είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα. Μια εκστρατεία που προσκαλεί να «φορέσουμε» όλοι λευκό, να αναγνωρίσουμε τη σημασία της ενημέρωσης και της εγρήγορσης και να εκφράσουμε δυνατά το μήνυμα πως ο καρκίνος του πνεύμονα αντιμετωπίζεται.

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr