Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τσαγκάρης - Μέτρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ για να αποφύγουν εκατόμβη νεκρών - Μέχρι πότε διαρκεί η ανοσία

Τσαγκάρης – Μέτρα σε όλες τις χώρες της ΕΕ για να αποφύγουν εκατόμβη νεκρών – Μέχρι πότε διαρκεί η ανοσία

Ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ μίλησε για την πορεία του κοροναϊου στην Ευρώπη. Τα μέτρα που λαμβάνονται.

Για την κρίσιμη κατάσταση με τον κοροναϊό στην Ευρώπη μίλησε ο Ηρακλής Τσαγκάρης, καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ.

Ο καθηγητής αναφέρθηκε και στα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες από τον πρωθυπουργό, μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» στην ΕΡΤ. «Το καμπανάκι χτυπάει πολύ έντονα», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, «έρχονται Χριστούγεννα γι’ αυτό και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, ειδικά οι γερμανόφωνες, τρέχουν να πάρουν μέτρα για να αποφύγουν μία εκατόμβη», δήλωσε ο κ. Τσαγκάρης αναφέροντας ότι αυτό το εφιαλτικό ενδεχόμενο με τα εκατοντάδες θύματα του κοροναϊού, πρέπει πάση θυσία να το αποφύγουμε.

Για τους εμβολιασμούς

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας στο ΕΚΠΑ αναφέρθηκε και στην αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων που παρατηρείται μετά την ανακοίνωση των αυστηρών μέτρων για τους ανεμβολίαστους.

«Στην Ελλάδα, τις τελευταίες δύο εβδομάδες, 200.000 έκαναν την πρώτη δόση» και, όπως το χαρακτήρισε, είναι «ένα σημαντικό νούμερο».

Ο κ. Τσαγκάρης δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον τρόπο που γίνεται η επικοινωνιακή διαχείριση της πανδημίας λέγοντας ότι «πρέπει να είμαστε πολύ συντηρητικοί με την ένταση και τον τόνο της συζήτησης, ώστε αυτοί οι καλοί ρυθμοί που φαίνεται να αποκτά το πρόγραμμα, να συνεχιστούν. Οι συμπολίτες μας να κάνουν την πρώτη δόση και, βεβαίως, έχει μεγάλη σημασία να κάνουν όσοι τους το επιτρέπει το σύστημα την τρίτη δόση».

Μέχρι πότε έχουμε ανοσία

Απαντώντας για το χρονικό διάστημα που τα εμβόλια παρέχουν ανοσία έναντι της μόλυνσης από κοροναϊό, ο κ. Τσαγκάρης ανέφερε ότι δεν είναι παραγωγικό να μιλάμε για έξι ή εφτά μήνες προστασίας, καθώς είναι ένα βιολογικό γεγονός υπό εξέλιξη.

«Είναι προφανές ότι η ανοσία μετά από κάποιους μήνες αρχίζει και αδυνατίζει. Αυτό είναι σαφές». Όπως είπε, από τους 21 ασθενείς που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στην κλινική του, οι 19 είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι, εκ των οποίων έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τότε που έκαναν τη δεύτερη δόση.

«Είναι κατανοητός ο προβληματισμός ότι ο κόσμος θέλει απόλυτες απαντήσεις. Σε ένα βιολογικό φαινόμενο δεν υπάρχουν απόλυτες απαντήσεις. Ο ασφαλέστερος τρόπος να βαδίσουμε σαν πολιτεία είναι να ακούμε τις συστάσεις των ειδικών και των αρμόδιων επιτροπών».

Sports in

Εξελίξεις με Ιωαννίδη – Τι γίνεται με Σεβίλλη και Γουέστ Χαμ

Νέο δημοσίευμα για τον Φώτη Ιωαννίδη, το οποίο αναφέρεται στη Σεβίλλη, τη Γουέστ Χαμ και τον μεγάλο ανταγωνισμό για τον επιθετικό του Παναθηναϊκού

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024