Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο κορωνοϊός μωραίνει

Ο κορωνοϊός μωραίνει

Το μόνο που δεν ζητούν - να τους το αναγνωρίσω αυτό - είναι συμπάθεια. Με τέτοια παράλογα αιτήματα πού να τη βρουν; Προφανώς, έχουν μπόλικη και δεν τους χρειάζεται παραπανίσια.

Ο γενικός κανόνας είναι ότι ξεκινάς να διαπραγματεύεσαι από μαξιμαλιστικές θέσεις, με τον σκοπό να παραιτηθείς αργότερα από τη διεκδίκηση του, ούτως ή άλλως, ανέφικτου στόχου και να φανεί ως υποχώρηση. Αλλά οι επιχειρηματίες της εστίασης, που απήργησαν χθες, το τερμάτισαν και μάλιστα με τον πιο άτσαλο τρόπο. Μόνο αποκατάσταση αγάμων θυγατέρων δεν ζητούν, αν και, με τις τρελές απαιτήσεις που θέτουν, δεν αποκλείω να το κάνουν στο μέλλον. Αλλωστε, όπως θα δείτε παρακάτω, ο κατάλογος των αιτημάτων αφήνει ανοικτή τη δυνατότητα να προστεθούν και άλλα συν τω χρόνω.

Ζητούν, κατ’ αρχάς, «αναπροσαρμογή» των προστίμων. Προς τα πάνω αναπροσαρμογή ή προς τα κάτω, αναρωτιέσαι. Δεν το λένε, αλλά ζητούν επίσης «μετατόπιση» των προστίμων στους πελάτες, οπότε μπορεί να εννοούν αύξηση των προστίμων. (Ολοι θέλουν περισσότερη αυστηρότητα, εφόσον δεν ακουμπά τους ίδιους…) Επειτα, θέλουν να μην επιστρέψουν τις οικονομικές ενισχύσεις, που έλαβαν από το κράτος λόγω της πανδημίας. Ζητούν, επίσης, συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων – ευτυχώς, διευκρινίζουν ότι ζητούν συμμετοχή στις «αρμόδιες επιτροπές» μόνον, οπότε δεν μπορούν να κατηγορηθούν ότι επιδιώκουν να συγκυβερνήσουν. Ζητούν επιδοτήσεις στην ενέργεια, το ενοίκιο, τις εργοδοτικές εισφορές και απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη. Συνεχίζουν με μείωση του ΦΠΑ στο 6% (περίεργο πως δεν ζητούν κατάργηση…) και καταλήγουν με το ωραιότερο: «Νέες χρηματοδοτήσεις ανάλογες εκείνων του 2020 και των αρχών του 2021» – στο οποίο, με λίγη καλή θέληση, χωρούν τα πάντα: ό,τι ήθελε προκύψει. Γιατί όχι και οι άγαμες θυγατέρες; Τέτοιος προνομιακός προστατευτισμός  επαγγελματικού κλάδου, όπως αυτός που ζητούν οι επιχειρηματίες της εστίασης, έχει να υπάρξει από τότε που υπήρχε η έννοια της αγάμου θυγατρός…

Το μόνο που δεν ζητούν – να τους το αναγνωρίσω αυτό – είναι συμπάθεια. Με τέτοια παράλογα αιτήματα πού να τη βρουν; Προφανώς, έχουν μπόλικη και δεν τους χρειάζεται παραπανίσια. Είναι κρίμα για τους ίδιους, πάνω απ’ όλα, γιατί ο δικός τους κλάδος πράγματι δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται. Είναι εξοργιστικό, όμως, από τη μία να θέτουν εξωπραγματικές απαιτήσεις και, από την άλλη, να ζητούν να εξαιρεθούν από την προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας – γιατί με εξαίρεση ισοδυναμεί η απαίτησή τους να χρεώνεται το πρόστιμο στον πελάτη. Λες και η πανδημία δεν αφορά αυτούς, αλλά τους άλλους. Φαντάζεστε, λ.χ., τα εστιατόρια του Λονδίνου, την περίοδο του «Blitz» το 1940, να ζητούσαν να εξαιρεθούν του μέτρου της συσκότισης; Κάτι τέτοιο κάνουν τώρα οι εστιάτορες. Γιατί η πανδημία, ίσως και περισσότερο από έναν πόλεμο, αγγίζει τους πάντες και επιβάλλει την απόλυτη ισότητα. Σε μια τέτοια κατάσταση, να ζητάς εξαίρεση από τη γενική προσπάθεια αντιμετώπισής της δεν είναι μόνο ανεύθυνο, είναι και ανήθικο.

ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Οσο και αν μεγαλώνει, διατηρεί μια παιδικότητα (όχι στη ματιά, αλλά στην αντίληψη) σαν να τα βλέπει όλα για πρώτη φορά. Ο Γιώργος πήγε, λοιπόν, στους πυρόπληκτους της Ευβοίας στο Μαντούδι, για την καλή πράξη της προεκλογικής εκστρατείας. Είδε εκεί τους ανθρώπους και τον αγώνα που κάνουν για να σταθούν στα πόδια τους και έγραψε μετά στο Facebook: «Συνάντησα την Ελλάδα της προκοπής, της περηφάνιας και της αξιοπρέπειας. Γι’ αυτήν την Ελλάδα θα παλέψω!». Μπράβο, Γιώργο, μπράβο… Λίγο αργά, όμως, δεν είναι για τέτοιες συναντήσεις;

ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ;

Μιλώντας στο κοινό του, ο Δημήτρης Κουτσούμπας του «ιστορικού» τους ζήτησε να χρησιμοποιήσουν τη φαντασία τους: «Αν σήμερα το ΚΚΕ», τους είπε, «με αυτές τις δυνάμεις που έχει, με αυτό το εκλογικό ποσοστό, ενοχλεί τόσο πολύ τα διάφορα κέντρα του κατεστημένου, φανταστείτε αν υπήρχε ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ παντού». Μα, το φαντάζονται οι φουκαράδες. Συνεχώς αυτό φαντάζονται. Δεν κάνουν τίποτε άλλο με το μυαλό τους, μόνο φαντάζονται αυτό που θέλει το κόμμα και ο αρχηγός τους. Το πρόβλημα του ΚΚΕ, όμως, δεν είναι ότι τα μέλη του δεν φαντάζονται τι θα σήμαινε η μεγαλύτερη δύναμη του κόμματός τους, αλλ’ ότι κάτι τέτοιο κανείς άλλος δεν θέλει να το φαντάζεται!

ΤΟ ΙΣΧΥΡΟΤΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑ

Ηλθε η απογραφή και η βίδα πήρε άλλη μια στροφή… Οι βαρέως ψεκασμένοι του αντιεμβολιαστικού κινήματος διαδίδουν τώρα ότι η απογραφή γίνεται για εκείνους. Για να τους εντοπίσουν τα σκοτεινά κέντρα (Γκέιτς, Σόρος, πολυεθνικές) και να ξέρουν πού θα τους βρουν. Για ποιον λόγο να τους βρουν; Θα τους βρει πρώτος ο κορωνοϊός!

Τελικά, το ισχυρότερο κίνημα στην Ελλάδα είναι του Ναρκισσισμού…

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024