Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι «συμπτώσεις» του φετινού Ολυμπιακού, με την ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ

Οι «συμπτώσεις» του φετινού Ολυμπιακού, με την ομάδα που κατέκτησε το νταμπλ

Γιατί η τρέχουσα διαδρομή των Ερυθρόλευκων παραπέμπει στη σεζόν 2019-20. Στην καλύτερη ως τώρα χρονιά του Πέδρο Μαρτίνς στον Πειραιά.

Αντίστροφα για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το ντέρμπι με τον ΑΕΚ (21/11), για την 10η αγωνιστική της Superleague μετρούν άπαντες στον Ολυμπιακό, με τον Μαρτίνς και τους παίκτες του να θέλουν να συνεχίσουν την εξαιρετική πορεία που πραγματοποιούν στο φετινό πρωτάθλημα. Μια πορεία που θυμίζει πολύ την αντίστοιχη που είχε κάνει η ομάδα του μεγάλου λιμανιού τη σεζόν 2019-20, την καλύτερη του Πορτογάλου στον Πειραιά.

Εκείνη που ο Ολυμπιακός κατέκτησε το νταμπλ στην Ελλάδα και έφτασε μια.. ανάσα από τους προημιτελικούς του Europa League. Φέτος, όπως και πριν από δύο χρόνια, μετά από εννιά αγωνιστικές, οι Ερυθρόλευκοι είχαν επτά νίκες και δύο ισοπαλίες. Με τις απώλειες να προκύπτουν από την Ξάνθη που εκείνη τη σεζόν υποβιβάστηκε και τον Παναθηναϊκό.

Φέτος, οι απώλειες ήρθαν στο ματς με τον ουραγό Ατρόμητο (3β.), αλλά και στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Παρόμοιο ήταν επίσης το goal average: Τότε 18-3 με την άμυνα να είναι στο Νο1 της σχετικής λίστας, τώρα 15-5 με την άμυνα να διατηρεί την ίδια πρωτιά. Είναι, όμως, αυτές οι μοναδικές ομοιότητες στις αρχές του Νοέμβρη; Σίγουρα όχι.

Εκείνος ο Ολυμπιακός όπως και ο φετινός ξεκίνησε από τα μέσα του Ιούνη για να δοκιμαστεί σε μια σύνθετη δοκιμασία προκριματικών: 6 αήττητοι αγώνες εκείνο το καλοκαίρι και πρόκριση στους ομίλους του Champions League. Άλλοι τόσοι αήττητοι φέτος, με την διαφορά όμως ότι η αλλαγή κανονισμού του «εκτός έδρας γκολ» και η διαδικασία των πέναλτι στην Βουλγαρία με τη Λουντογκόρετς έριξαν τους Πειραιώτες στο Europa League.  Μιλώντας μάλιστα για την αφετηρία, μπορεί κάποιος να σταθεί σε μια ακόμη ομοιότητα. Στο σοκ του τραυματισμού του καλύτερου Έλληνα ποδοσφαιριστή των καιρών μας. Ιούλη σε ένα φιλικό παιχνίδι ο Κώστας Φορτούνης υπέστη ρήξη χιαστού μένοντας εκτός δράσης για παραπάνω από έξι μήνες. Ότι ακριβώς έγινε και φέτος με τον «αρχηγό».

Είχαν οι Ερυθρόλευκοι τότε, έπειτα από 9 αναμετρήσεις Super League ακριβώς άλλες τόσες στα κύπελλα Ευρώπης. Και μάλιστα μετρούσε ακριβώς τις ίδιες ήττες με τώρα, έπειτα από 18 παιχνίδια: Μόλις δύο. Τότε από τον Ερυθρό Αστέρα και τη Μπάγερν Μονάχου, τώρα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης  που κατάφερε να πάρει και τους έξι βαθμούς στα ματς του ομίλου.  Ο Ολυμπιακός είχε νικήσει και τότε ένα εντός έδρας ντέρμπι πρωταθλήματος (2-0 την ΑΕΚ, όπως τώρα στο 2-1 με τον ΠΑΟΚ). Είχε συνολικά τέσσερις νίκες στο «γκολ» (με Αστέρα και Λάρισα 1-0, με ΟΦΗ και Άρη 2-1) ενώ τώρα έχει πέντε (Λαμία, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα και Παναιτωλικό με 2-1, τον Ιωνικό με 1-0). Είχε και τότε μόλις ένα κερδισμένο πέναλτι (στην Λάρισα) όπως και φέτος (στο Αγρίνιο).

Φυσικά όλα αυτά δεν σημαίνουν απαραίτητα ότι και φέτος θα έρθει το «νταμπλ». Ή ότι όλα πάνε πρίμα για την (νέα) ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς που σαφώς και έχει αρκετά πράγματα να βελτιώσει προχωρώντας στα ενδότερα της φετινής σεζόν. Σίγουρα όμως σημαίνει ότι οι Ερυθρόλευκοι στη μετάβαση που κάνουν για την επόμενη αγωνιστική εκδοχή τους, κρατούν το τιμόνι γερά προς την σωστή κατεύθυνση. Είναι πρώτοι στο ελληνικό πρωτάθλημα έχοντας σχηματίσει μάλιστα και μια μικρή διαφορά (+3 από την ΑΕΚ, +4 από τον ΠΑΟΚ). Είναι στη δεύτερη θέση του ομίλου τους στο Europa League και ενδεχομένως πάνε για μια ακόμη φορά προς τα «νοκ άουτ» της διοργάνωσης.  Και το κάνουν αυτό ταυτόχρονα. Παίζοντας σε δύο απαιτητικές διοργανώσεις, κάθε τρεις μέρες. Ανταποκρινόμενοι σε αγωνιστικά ναρκοπέδια των 6-7 αγώνων σε τρεις εβδομάδες.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024