Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νικήτας Κακλαμάνης στο MEGA - Ακόμα και αν φύγει η πανδημία, ο κοροναϊός θα μείνει όπως η εποχική γρίπη

Νικήτας Κακλαμάνης στο MEGA – Ακόμα και αν φύγει η πανδημία, ο κοροναϊός θα μείνει όπως η εποχική γρίπη

Για την πορεία της πανδημίας και την αντιμετώπισή της μίλησε στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» ο πρώην υπουργός Υγείας και γιατρός, Νικήτας Κακλαμάνης

«Αυτή η πανδημία είναι πολύ διαφορετική από όλες τις άλλες. Συμπληρώνουμε δύο χρόνια από την επίσημη ανακοίνωσή της και βλέπετε ότι κάθε μέρα που περνάει βγαίνουν διαφορετικά δεδομένα όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα», τόνισε ο πρώην υπουργός Υγείας, Νικήτας Κακλαμάνης, υπογραμμίζοντας ότι ακόμα και αν φύγει η πανδημία, ο κοροναϊός θα μείνει όπως η εποχική γρίπη.

Ο κ. Κακλαμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Μεγάλη Εικόνα» με την Νίκη Λυμπεράκη στο MEGA, ανέφερε χαρακτηριστικά πως αυτό, «πριν δύο χρόνια, δεν το έλεγε κανείς επιστήμονας, ούτε στην Ελλάδα, αλλά ούτε και πουθενά στον κόσμο».

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και γιατρός στο επάγγελμα αναφέρθηκε και στο εμβολιαστικό πρόγραμμα: «Και έρχομαι στο θέμα των εμβολιασμών, όπου ο μεγάλος ενθουσιασμός του Δεκεμβρίου πέρυσι για το εμβόλιο, βλέπουμε πόσο έχει αλλάξει. Μακάρι να είχαν πάει οι πολίτες να το κάνουν. Όμως, βγαίνουν και εκεί νέα δεδομένα», σημείωσε.

Και εξήγησε πως «βγήκε ότι η τρίτη δόση είναι όχι απλώς ‘υποχρεωτική’, αλλά έχει και μεγαλύτερη σημασία στην ανοσία, απ’ ό,τι η δεύτερη».

Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο πρώην υπουργός Υγείας υπογράμμισε πως οι δικές του απόψεις για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού «είναι πιο σκληρές από αυτές της κυβέρνησης».

«Βλέπετε ότι είναι πολύ εύκολο να λέμε ό,τι θέλουμε για την κατάσταση σήμερα στην Ελλάδα, όμως, είναι ένα διεθνές πρόβλημα και ήταν σημαντικό που πήρε την απόφαση η Ευρωπαϊκή Ένωση για ενιαία πολιτική», τόνισε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024