Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Επίταξη γιατρών - Την Πέμπτη τα φύλλα πορείας - 40 οι εθελοντές στη Βόρεια Ελλάδα

Επίταξη γιατρών – Την Πέμπτη τα φύλλα πορείας – 40 οι εθελοντές στη Βόρεια Ελλάδα

Οι ιδιώτες γιατροί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της κυβέρνησης φτάνουν τους 40 στη Βόρεια Ελλάδα. Παράλληλα κινούνται οι διαδικασίες επίταξης

Οι ιδιώτες γιατροί που έχουν ανταποκριθεί στο κάλεσμα της κυβέρνησης για να συνδράμουν το ΕΣΥ φτάνουν μόλις τους 40 στη Βόρεια Ελλάδα. Την ίδια στιγμή «τρέχουν» οι διαδικασίες της επίταξης, καθώς ο αριθμός που έχει θέσει η κυβέρνηση σαν όριο με βάση τις ανάγκες της πανδημίας είναι 100.

Σύμφωνα με το iatropedia, συνεχίζεται η προσέλευση των εθελοντών με την προσπάθεια των ιατρικών συλλόγων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η επίταξη ενδέχεται να πάρει παράταση και τα φύλλα πορείας θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται από την Πέμπτη 18/11,και θα παραδίδονται από αστυνομικούς, στις διευθύνσεις που έχουν δηλώσει οι γιατροί στους ιατρικούς συλλόγους, στους οποίους ανήκουν.

Οι ιατροί που θα λάβουν το φύλλο πορείας θα είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν στο νοσοκομείο που θα αναγράφεται στο φύλλο πορείας. Σε περίπτωση που αρνηθούν να παραλάβουν το έγγραφο, προβλέπονται κυρώσεις με ποινή φυλάκισης έως τρεις μήνες

Οι Ιατρικοί Σύλλογοι αλλά και η ίδια η κυβέρνηση, δηλώνουν την αισιοδοξία τους ότι κι άλλοι γιατροί θα ανταποκριθούν μέχρι το βράδυ.

Να σημειωθεί πως αναζητούνται οι εξής ειδικότητες, σύμφωνα με το iatropedia: εντατικολόγοι, πνευμονολόγοι, αναισθησιολόγοι και γενικοί ιατροί, για να επανδρώσουν τα νοσοκομεία των δοκιμαζόμενων από την πανδημία περιοχών της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας.

Τα κίνητρα που έχουν δοθεί στους ιδιώτες γιατρούς είναι: σύμβαση ορισμένου χρόνου με αποζημίωση 2.000 ευρώ τον μήνα, 250 ευρώ ανά 24ωρη εφημερία και δυνατότητα part-time απασχόλησης, με αμοιβή 1000 ευρώ τον μήνα.

Sports in

Άγριο ξύλο ανάμεσα σε μαθήτριες Γυμνασίου στον Πύργο

Το επεισόδιο έγινε μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μαθητών οι οποίοι όχι μόνο παρακολουθούν αμέτοχοι, αλλά με επευφημίες και επιφωνήματα βιντεοσκοπούν το συμβάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024