Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σκρέκας - Η επιδότηση θα φανεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό του ρεύματος

Σκρέκας – Η επιδότηση θα φανεί στον επόμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό του ρεύματος

Ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας μίλησε για την επιδότηση στους λογαριασμούς ρεύματος και για τις ανατιμήσεις στον χώρο της ενέργειας.

Για την επιδότηση στους λογαριασμούς του ρεύματος μίλησε ο υπουργός Ενεργείας και Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, ενώ αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο να συνεχιστεί το ράλι των ανατιμήσεων στον χώρο της ενέργειας.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα», ο υπουργός είπε ότι η επιδότηση στους λογαριασμούς της ΔΕΗ θα αρχίσει να φαίνεται στους επόμενους εκκαθαριστικούς λογαριασμούς, οι οποίοι θα ξεκινήσουν να εκδίδονται από το τέλος Νοεμβρίου.

Πόση θα είναι η επιδότηση

Η επιδότηση θα ανέρχεται για κατανάλωση 300Kw τον μήνα, στα 9 ευρώ τον Σεπτέμβριο, στα 19 για τον Οκτώβριο και στα 39 για τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Η ρήτρα αναπροσαρμογής που θα κληθούν να πληρώσουν οι καταναλωτές με μέση κατανάλωση 300Kw τον μήνα θα είναι 45 ευρώ, άρα η επιδότηση από το κράτος θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της επιβάρυνσης.

Ο κ. Σκρέκας διαβεβαίωσε πως αν οι αυξημένες τιμές στην ηλεκτρική ενέργεια συνεχιστούν, η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να επιδοτεί τους καταναλωτές, αλλά δεν είναι δυνατόν να καλυφθεί ολόκληρο το ποσό της επιβάρυνσης των καταναλωτών.

Μέρος της επιβάρυνσης για όσα νοικοκυριά καταναλώνουν περισσότερα από 300 kw τον μήνα, έχει ανακοινώσει ότι θα καλύψει η ΔΕΗ, ενώ κάτι ανάλογο έχει ζητηθεί και από τους υπόλοιπους παρόχους.

Νέος πενταψήφιος αριθμός για ευάλωτα νοικοκυριά

Τέλος, και μεταξύ άλλων, ο κ. Σκρέκας έκανε γνωστό, πως τις επόμενες μέρες θα λειτουργήσει ένας 5ψηφιος αριθμός έκτακτης ανάγκης τον οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν ευάλωτα νοικοκυριά σε περίπτωση που του κοπεί το ρεύμα λόγω οφειλών, προκειμένου να γίνεται άμεση επανασύνδεση.

Οι δηλώσεις του Κώστα Σκρέκα

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024