Κοροναϊός – Τα νέα μέτρα που εξετάζονται εφόσον ξεφύγει η πανδημία – Στο προσκήνιο μάσκες και τηλεργασία
Αυτό που επισημαίνεται, είναι ότι τα μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους...
Με την πίεση στο Σύστημα Υγείας να αυξάνεται μέρα με τη μέρα και τα επιδημιολογικά στοιχεία καθημερινά να δείχνουν αυξήσεις τόσο στους θανάτους, όσο και στις διασωληνώσεις, αλλά και τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, νέα μέτρα πέφτουν «στο τραπέζι» ώστε να μπει ένα «φρένο» στη διασπορά της πανδημίας.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΣΚΑΙ, που επικαλείται πληροφορίες από κορυφαία μέλη της επιτροπής των ειδικών και πηγές του Υπουργείου Υγείας, οι συζητήσεις θα κορυφωθούν εντός των επομένων ημερών με όποιες ανακοινώσεις, εφόσον προκύψουν αποφάσεις, να αναμένονται την Τετάρτη.
- Διαβάστε επίσης: Πώς θα κάνουμε Χριστούγεννα στη δίνη της πανδημίας – Αυτό είναι το χειρότερο σενάριο που επεξεργάζεται η κυβέρνηση
Μέτρα αποκλειστικά για ανεμβολίαστους
Αυτό που επισημαίνεται, είναι ότι τα μέτρα θα αφορούν αποκλειστικά τους ανεμβολίαστους.
Το πρώτο μέτρο, είναι η εφαρμογή του μοντέλου στα σούπερ μάρκετ, να ισχύσει και στον κλάδο της ψυχαγωγίας και της εστίασης, με περιορισμό της πληρότητας και εφαρμογή των αποστάσεων.
Ένα δεύτερο μέτρο που συζητείται, είναι η επαναφορά της τηλεργασίας. Ωστόσο, το συγκεκριμένο ζήτημα συναντά αντιρρήσεις από το Υπουργείο Εργασίας.
- Διαβάστε επίσης: «Βόμβα» από Εξαδάκτυλο: Υπάρχουν νοσοκομεία στη χώρα όπου οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ποιος ασθενής θα μπει σε ΜΕΘ
Επιπλέον, εξετάζεται το μέτρο του κλιμακωτού ωραρίου προσέλευσης στο δημόσιο, ένα μέτρο που έχει αρκετές πιθανότητες να εφαρμοστεί.
Όσον αφορά τις μάσκες, οι ειδικοί επιθυμούν να δουν την χρήση της και σε εξωτερικούς χώρους και της διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.
Τέλος, αυτό το οποίο θα ήθελαν οι ειδικοί να δουν να εφαρμόζεται είναι τόσο η χρήση μάσκας και σε εξωτερικούς χώρους όσο και η εφαρμογή διπλής μάσκας στα ΜΜΜ.
Η κυβέρνηση, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ, φαίνεται πως αποκλείει την λήψη περιοριστικών μέτρων για τους εμβολιασμένους ειδικά σε μία περίοδο που έχει ξεκινήσει να καταγράφεται αύξηση των εμβολιασμών.
- Η Μπάγερν δίνει νέο συμβόλαιο στον Χάρι Κέιν
- Παγκράτι: «Άρχισε να με κλωτσάει, να με χτυπάει» – Τι λέει η 23χρονη που δέχθηκε επίθεση για μια θέση πάρκινγκ
- Μίλαν: Χάνει το υπόλοιπο της σεζόν ο Λούκα Μόντριτς
- Σε σχηματισμό μετώπου «εμπόδιο στην παρακμή» καλεί ο Ανδρουλάκης – Η απάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο in
- Tα κορίτσια της Γάζας γιατρεύουν τα τραύματα τους με πυγμαχία
- Αποθέωση στο Ηράκλειο από χιλιάδες οπαδούς του ΟΦΗ στη φιέστα για την κατάκτηση του Κυπέλλου (vids)
- Βούλα: Τέσσερις συλλήψεις σε γνωστό κατάστημα για παράνομο πάρκινγκ με αμοιβή σε δημόσιους χώρους
- Fuel Pass: Πότε εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή της αίτησης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 27.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/anthony-E4SigA-v5l4-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442