Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εξαδάκτυλος - Αυξανόμενη η πίεση στα νοσοκομεία - Γιατροί επιλέγουν ποιος ασθενής θα μπει σε ΜΕΘ

Εξαδάκτυλος – Αυξανόμενη η πίεση στα νοσοκομεία – Γιατροί επιλέγουν ποιος ασθενής θα μπει σε ΜΕΘ

«Φανταστείτε, τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση ανάγκης διασωλήνωσης ενός 60χρονου πλήρως εμβολιασμένου και ενός 45χρονου ανεμβολίαστου», διερωτήθηκε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Για επιλογή ασθενών που θα εισαχθούν σε ΜΕΘ έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος δίνοντας μια ξεκάθαρη εικόνα για την αυξανόμενη πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 υπογράμμισε ότι οι γιατροί στη διάρκεια πανδημιών έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες επιλογές: «Υπάρχουν περιοχές της χώρας στις οποίες οι γιατροί καλούνται να επιλέξουν ποιος ασθενής θα μπει σε ΜΕΘ. Αυτό αποτελεί μια πραγματικότητα. Φανταστείτε, τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση ανάγκης διασωλήνωσης ενός 60χρονου πλήρως εμβολιασμένου και ενός 45χρονου ανεμβολίαστου. Μπορείτε να διανοηθείτε τη δυσκολία του πράγματος… Διότι αν μεν έχουμε να κάνουμε με έναν εκατοντάχρονο και ένα νέο 20 ετών, αντιλαμβανόμαστε πως δεν είναι και πολύ δύσκολη -η σε κάθε περίπτωση- βαριά απόφαση που καλείται να πάρει ένας γιατρός. Δεν είναι όμως πάντοτε έτσι».

«Ο εμβολιασμός το μοναδικό μας όπλο»

Αναφερόμενος στην κρισιμότητα της συγκυρίας για τη λειτουργία του ΕΣΥ, έστειλε για μια ακόμα φορά μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού, καλώντας όλους όσοι έχουν επιφυλάξεις, να συλλογιστούν ότι η κατάσταση αυτή «θα μπορούσε να αποφευχθεί αν περισσότεροι συμπολίτες μας είχαν επιλέξει να εμβολιαστούν…..Ο ιός έχει μεγάλη διασπορά, θα τον συναντήσουμε εμβολιασμένοι ανεμβολίαστοι και γι’ αυτό το λόγο, ο εμβολιασμός αποτελεί το μοναδικό μας όπλο».

Ερωτηθείς σχετικά με την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού, έκανε λόγο για «ανάγκη εξεύρεσης λύσης με στόχο τον περιορισμό της κυκλοφορίας του ιού».

Αιχμές κατά της Εκκλησίας

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, το πρόβλημα του μειωμένου εμβολιασμού εντοπίζεται κυρίως σε ηλικίες άνω των 50 ετών, οι οποίες έχουν ανταποκριθεί θετικά σε ποσοστό 72 με 73%.

Ο κ. Εξαδάκτυλος στηλίτευσε τη στάση μέρους της Εκκλησίας και όχι της επίσημης Ιεραρχίας, που όπως είπε τοποθετείται υπεύθυνα και εποικοδομητικά, για το γεγονός ότι «θέτουν το ζήτημα στη βάση της πίστης και όχι της επιστήμης, οπότε εκεί κλείνει η όποια συζήτηση», ενώ σε σχέση με το ενδεχόμενο επιστροφής στο Σύστημα Υγείας των υπό αναστολή υγειονομικών, εκτίμησε πως πρέπει να ενταχθούν και να στελεχώσουν τις μονάδες covid και μόνον αυτές.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024