Δολάριο ΗΠΑ – Στο υψηλότερο 16μηνου έναντι του ευρώ
Ο πληθωρισμός και η ενίσχυση των προσδοκίων για αύξηση επιτοκίων νωρίτερα από το αναμενόμενο ενισχύουν το αμερικανικό νόμισμα
Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 16 μηνών ανήλθε το δολάριο έναντι του ευρώ και άλλων νομισμάτων την Πέμπτη, ενώ το γιεν υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα 4ετίας, μετά τα καυτά νέα για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ που ενισχύει τις εκτιμήσεις για αύξηση επιτοκίων.
Ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή, αυξήθηκε κατά 6,2% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, έναντι εκτίμησης του Dow Jones 5,9%.
Σε μηνιαία βάση ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,9% έναντι εκτιμήσεων για αύξηση 0,6% και οι παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι η FED θα μπορούσε να προχωρήσει σε αύξηση επιτοκίων νωρίτερα από την Ευρώπη ή την Ιαπωνία.
Υποχωρεί το ευρώ
Το ευρώ υποχώρησε, καθώς η ΕΚΤ δεν είναι πρόθυμη να συσφίξει στο άμεσο μέλλον τη νομισματική πολιτική της. Το ευρώ υποχώρησε σε 1,1454 έναντι του δολαρίου, το χαμηλότερο επίπεδο που έχει βρεθεί από τον Ιούλιο του 2020.
Πτωτικά κινείται και η στερλίνα , φθάνοντας στο χαηλότερο επίπεδο 11μηνου στα 1,33365 δολάρια. Πρόσφατα στοιχεία έδειξαν ότι οι επιδόσεις της βρετανικής οικονομίες ήταν χαμηλότερες έναντι άλλων οικονομίων, με αποτέλεσμα την διολίσθηση του νομίσματος της.
Το γεν επέκτεινε την απότομη αντιστροφή των πρόσφατων κερδών και υποχώρησε στα 114,15 δολάρια . Πτώση και για το δολάριο Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας.
Ο δολαριακός δείκτης, που μετρά την ισοτιμία του αμερικάνικου δείκτη έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων, ανήλθε στα 95,101, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2020.
Τέλος, η τουρκική λίρα υποχώρησε σε νέο χαμηλό ρεκόρ των 9,97 ανά δολάριο, υπό το βάρος του αμερικανικού πληθωρισμού και των αυξημένων προσδοκιών πως η Τουρκία θα μειώσει ξανά τα επιτόκια σύντομα.
- Ποιοι μπαίνουν στις 72 δόσεις της εφορίας για ληξιπρόθεσμα χρέη – Πότε χάνεται η ρύθμιση
- Καύσωνας στη Γαλλία: 37 διαμερίσματα σε «κόκκινη επιφυλακή» – Ο πύργος του Άιφελ και μουσεία κλείνουν νωρίς
- Ολυμπιακός: Το ενδιαφέρον της Ντουμπάι BC για τον Γουόκαπ και τα δεδομένα για την παραχώρησή του
- Όταν η Chanel συνάντησε τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν και τα παραμύθια την υψηλή ραπτική
- Μειώνεται αργά το ψηφιακό χάσμα μεταξύ ανδρών και γυναικών, αλλά εκατομμύρια γυναίκες παραμένουν χωρίς κινητό
- Καιρός: Έρχεται ζέστη, όχι καύσωνας -Τι δείχνουν τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία για το επόμενο 10ήμερο
- Τβέντε – ΠΑΟΚ 3-2: Με κενά στην άμυνα ο δικέφαλος, τραυματίστηκε ο Ελουστόντο (vid)
- «Σπερμαγεδδών»: Σε κρίση η ανδρική γονιμότητα, προειδοποιούν οι επιστήμονες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 11.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/evgeni-tcherkasski-PcovpDybx9g-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442