Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δολάριο ΗΠΑ – Σκαρφάλωσε στο υψηλότερο έτους

Δολάριο ΗΠΑ – Σκαρφάλωσε στο υψηλότερο έτους

Η άνοδος ήλθε μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ από το αναμενόμενο

Το αμερικάνικο δολάριο βρέθηκε στο υψηλότερο έτους την Παρασκευή, μετά την ανακοίνωση για τη δημιουργία περισσότερων θέσεων εργασίας από το αναμενόμενο.

Τα στοιχεία της μηναίας έκθεσης απασχόλησης που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας σε συνδυασμό με τη μείωση των αιτήσεων επιδομάτων εργασίας συνθέτουν την εικόνα πως οι ΗΠΑ πλησιάζουν με πιο γοργούς ρυθμούς στην πλήρη απασχόληση, προϋπόθεση που έχει θέσει η FED για την αύξηση των επιτοκίων.

Η αγορά εργασίας των ΗΠΑ ανακάμπτει τον Οκτώβριο,  καθώς οι θέσεις εργασίας -πλην του τομέα της γεωργίας – αυξήθηκαν κατά 531.000,  έναντι εκτίμησης του Dow Jones για 450.000.Το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 4,6% από 4,8% τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι προβλέψεις το τοποθετούσαν στο 4,7%.

«Αν αυτοί οι αριθμοί συνεχίσουν με αυτόν τον ρυθμό, θα μπορούσαμε πιθανώς να δούμε πλήρη απασχόληση στο τέλος του πρώτου τριμήνου», εκτιμά ο επικεφαλής οικονομολόγος της Spartan Securities, Πήτερ Καρντίλο. 

Ο δείκτης δολαρίου, ο οποίος μετρά το δολάριο έναντι ενός καλαθιού έξι βασικών νομισμάτων, αυξήθηκε και  έφθασε μέχρι και το 94,634 μετά την ανακοίνωση για την αγορά εργασίας, το υψηλότερο επίπεδο που έχει ανέλθει ο δείκτης από τις 25 Σεπτεμβρίου του 2020.

Στερλίνα

Η απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας την Πέμπτη να μην αυξήσει τα επιτόκια αποδείχθηκε το μεγαλύτερο σοκ για τις αγορές και ώθησε τη στερλίνα στη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση -ως και 1,6% μέσα στη μέρα – των τελευταίων 18 μηνώ.

Η στερλίνα υποχώρησε περαιτέρω κατά 0,5% την Παρασκευή, φτάνοντας στο νέο χαμηλό  στα 1,34250 δολάρια.  Τελευταία καταγραφή δείχνει το βρετανικό νόμισμα να περιορίζει τις απώλειες και να υποχωρεί κατά 0,29%.

Ευρώ

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι είναι απίθανο να προχωρήσει η ΕΚΤ σε αύξηση των επιτοκίων το 2022, κόντρα στην εκτίμηση των αγορών αύξηση απιτοκίων τον Οκτώβριο του 2022.  

Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,3% στα 1,15195 δολάρια,  μετά από πτώση 0,5% που σημείωσε κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Το bitcoin σημείωσε ελαφρά άνοδο στα 61.600 δολάρια.

Πηγή: ΟΤ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024