Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Λιβύη - Συμφωνία Μακρόν - Σίσι για την πολιτική πορεία και την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων

Λιβύη – Συμφωνία Μακρόν – Σίσι για την πολιτική πορεία και την αποχώρηση των ξένων δυνάμεων

Μακρόν και Σίσι είχαν τηλεφωνική επικοινωνία στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων προετοιμασιών της διάσκεψης του Παρισιού για τη Λιβύη, η οποία είναι προγραμματισμένη γι' αυτόν τον μήνα.

O πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ-Φατάχ Αλ Σίσι και ο γάλλος ομόλογός του Εμανουέλ Μακρόν τόνισαν χθες Δευτέρα την ανάγκη να υποστηριχθεί ο πολιτικός δρόμος στη Λιβύη προκειμένου να διεξαχθούν οι εκλογές εντός του χρονοδιαγράμματος, καθώς και για την απομάκρυνση όλων των ξένων δυνάμεων και μισθοφόρων από το λιβυκό έδαφος.

Η προετοιμασία της διάσκεψης

Η αιγυπτιακή προεδρία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι ο Σίσι έλαβε τηλεφώνημα από τον Μακρόν, «για να συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προετοιμασίες ώστε το Παρίσι να φιλοξενήσει τη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη αυτόν τον μήνα», όπως μεταδίδει το skynewsarabia.

Η ανακοίνωση της αιγυπτιακής προεδρίας προσέθεσε ότι κατά την τηλεφωνική συνομιλία οι δύο πρόεδροι «συζήτησαν τρόπους για την ενίσχυση των κοινών διμερών πλαισίων συνεργασίας μεταξύ των χωρών τους σε πολλούς τομείς, ιδίως οικονομικούς και στρατιωτικούς, πέραν της δραστηριότητας γαλλικών εταιρειών σε αναπτυξιακά έργα, ιδίως όσον αφορά την ανάπτυξη της βιομηχανίας στην Αίγυπτο».

Για το Σουδάν

Ο Σίσι και ο Μακρόν συζήτησαν, επίσης, τις εξελίξεις στην κατάσταση στο Σουδάν, όπου συμφώνησαν στη σημασία της αντιμετώπισης των τρεχουσών προκλήσεων στη χώρα αυτή με τρόπο που να επιτυγχάνει σταθερότητα και ασφάλεια για τον σουδανικό λαό και να διατηρεί τη δημοκρατική πορεία της τρέχουσας πολιτικής διαδικασίας, και ως εκ τούτου την ανάγκη για όλα τα σουδανικά κόμματα να δώσουν προτεραιότητα στο υπέρτατο συμφέρον της χώρας και στην εθνική συναίνεση.

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024