Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Λευκορωσία - Έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα με Πολωνία – Μετανάστες επιχειρούν να εισβάλλουν στην ΕΕ

Λευκορωσία – Έκρυθμη κατάσταση στα σύνορα με Πολωνία – Μετανάστες επιχειρούν να εισβάλλουν στην ΕΕ

Σκηνές... Έβρου ζει η Πολωνία, με χιλιάδες μετανάστες να προσπαθούν να εισβάλλουν στη χώρα, με προτροπή της κυβέρνησης Λουκασένκο, κάτι που υποστηρίζει ακόμη και η αντιπολίτευση στη Λευκορωσία, καλώντας την ΕΕ να παρέμβει

Οι αρχές της Πολωνίας κατηγόρησαν σήμερα τη Λευκορωσία ότι προσπαθεί να προκαλέσει ένα σοβαρό συμβάν, καθώς μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανήρτησαν βίντεο με εκατοντάδες μετανάστες να κατευθύνονται προς τα πολωνικά σύνορα.

Την ίδια ώρα, η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι μετακινεί στρατεύματα στα σύνορά της με τη Λευκορωσία, ενώ εξετάζει το ενδεχόμενο κήρυξης κατάστασης έκτακτης ανάγκης στα λευκορωσικά σύνορα.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter από τη λευκορωσική αντιπολίτευση NEXTA, μετανάστες που κρατούν σακίδια και φορούν χειμερινά ρούχα φαίνονται να περπατούν στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου.

Το βίντεο ανέβασε και η αρχηγός της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, κάνοντας λόγο για «υβριδική επίθεση» με ευθύνη του Λουκασένκο, ενώ καλεί την ΕΕ να δώσει «ισχυρή απάντηση».

Για κλιμακούμενη βία στα σύνορα κάνει λόγο αξιωματούχος της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, με νέο βίντεο που περιγράφει πώς ο στρατός του Λουκασένκο προτρέπει τους μετανάστες να ρίξουν πέτρες και να περάσουν με βία τα σύνορα με την Πολωνία.

Sports in

«Τελικός» για Παναθηναϊκό στην Μπολόνια και στο… βάθος ντέρμπι «αιωνίων»

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται (29/3, 21:30) στην έδρα της Βίρτους Μπολόνια για την 32η αγωνιστική της Euroleague με στόχο να διατηρηθεί στην τετράδα και να συνεχίσει στην διεκδίκηση της δεύτερης θέσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024