Τουρκία – Δώρο στον Ερντογάν η… πολιορκία της Ρόδου από τους Οθωμανούς
Για «προειδοποιητική βολή» προς την Ελλάδα από τον «ετοιμοπόλεμο Ερντογάν» κάνει λόγο ο αυτοεξόριστος τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ.
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εγκαινίασε την περασμένη Παρασκευή πάρκο στον δήμο Ουμρανίγε της Κωνσταντινούπολης.
Η πολιορκία της Ρόδου
Εκεί, μετά την ομιλία που του απηύθυναν, ο τοπικός δήμαρχος, ο οποίος ανήκει στο κυβερνητικό κόμμα AKP, χάρισε στον τούρκο πρόεδρο πίνακα που αναπαριστά την πολιορκία της Ρόδου από τους Οθωμανούς το 1522, σύμφωνα με τα tourkikanea.
Οπως αναφέρει, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο εξόριστος τούρκος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ, πρόκειται για «προειδοποιητική βολή» προς την Ελλάδα από τον «ετοιμοπόλεμο Ερντογάν που συνεχίζει να ονειρεύεται νεο-οθωμανικές φαντασιώσεις».
As a warning shot across the bow of #Greece today, Istanbul district mayor from ruling AKP presented #Turkey‘s President #Erdogan a copy of old picture depicting the siege of Rhodes by Ottomans in 1522.
Embattled Erdogan keeps dreaming #NeoOttoman fantasies. pic.twitter.com/9a2uMUwHeF
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) November 5, 2021
Ποιος είναι ο Μποζκούρτ
Ο τούρκος αυτοεξόριστος δημοσιογράφος Αμπντουλάχ Μποζκούρτ είναι διαχειριστής της ανεξάρτητης ιστοσελίδας «Nordic Monitor», η οποία έχει προβεί σε σοβαρές αποκαλύψεις και καταγγελίες τούρκο πρόεδρο και την κυβέρνησή του.
Το «Nordic Monitor» έχει ασχοληθεί και με περιπτώσεις που, έμμεσα ή άμεσα, αφορούν την Ελλάδα.
Ο Μποζκούρτ ζει στη Σουηδία, όπου έχει λάβει πολιτικό άσυλο από το 2016, όταν η τουρκική κυβέρνηση, ξεκίνησε άνευ προηγουμένου καταστολή σ’ ανεξάρτητα και επικριτικά μέσα ενημέρωσης, κλείνοντας σχεδόν 200 από αυτά, και φυλακίζοντας εκατοντάδες δημοσιογράφους και εργαζόμενούς τους.
Εχει δεχτεί πολλές απειλές για τη ζωή του και πέρυσι τον Σεπτέμβριο τραυματίστηκε όταν άγνωστοι του επιτέθηκαν στη Στοκχόλμη.
- Γεραπετρίτης: Βλέπει «νίκες» στην εξωτερική πολιτική – Τι είπε για F 35 και casus belli
- Πώς αντέδρασε ο προπονητής της Νορβηγίας για τη spider-cam: «Η μπάλα πέφτει ευθεία από τον ουρανό» (vid)
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442