Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εισβολή στο Καπιτώλιο - Καταθέτει ενώπιον της ειδικής επιτροπής πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπ. Δικαιοσύνης

Εισβολή στο Καπιτώλιο – Καταθέτει ενώπιον της ειδικής επιτροπής πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπ. Δικαιοσύνης

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων καθυστέρησε την κατάθεση του Τζέφρι Κλάρκ, καθώς ο ίδιος προσέλαβε ένα νέο δικηγόρο.

Ένας πρώην υψηλόβαθμος αξιωματούχος του υπουργείου Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Τραμπ θα καταθέσει σήμερα ενώπιον της επιτροπής του Κογκρέσου που διερευνά την εισβολή της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο, όπως δήλωσε ένας βοηθός του Κογκρέσου που γνωρίζει σχετικά με την πορεία της έρευνας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η Ειδική Επιτροπή της Βουλής των Αντιπροσώπων καθυστέρησε την κατάθεση του Τζέφρι Κλάρκ, καθώς ο ίδιος προσέλαβε ένα νέο δικηγόρο.

Ο Κλάρκ δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αιτήματα σχολιασμού. Όπως και με τους προηγούμενους μάρτυρες, η κατάθεση του Κλαρκ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Ο βοηθός του Κογκρέσου μίλησε ανώνυμα.

Ο Κλαρκ υπηρέτησε ως υπηρεσιακός επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και ήταν ένας υπερασπιστής των αβάσιμων ισχυρισμών του Τραμπ, σύμφωνα με τους οποίους η εκλογική νίκη του Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020 ήταν αποτέλεσμα εκλογικής νοθείας.

Στις 13 Οκτωβρίου, η επιτροπή ανακοίνωσε ότι κλήτευσε τον Κλαρκ ζητώντας από τον ίδιο την παράδοση αρχείων, αλλά και την ένορκη κατάθεσή του μέχρι τις 29 Οκτωβρίου.

Με την ανακοίνωση της κλήτευσης του Κλαρκ, η επιτροπή ανακοίνωσε επίσης ότι είναι αναγκαίο να κατανοήσει όλες τις λεπτομέρειες, σχετικά με τις προσπάθειες στο εσωτερικό της προηγούμενης κυβέρνησης για την ενίσχυση της παραπληροφόρησης, με σημείο αναφοράς τα εκλογικά αποτελέσματα.

Τον Ιανουάριο, ο γενικός επιθεωρητής του υπουργείου Δικαιοσύνης ανακοίνωσε ότι το γραφείο του ενεργοποιεί μία έρευνα σχετικά με το αν ο Κλαρκ συνωμοτούσε για την απομάκρυνση του τότε υπηρεσιακού υπουργού Δικαιοσύνης Τζεφ Ρόζεν, ώστε να μπορεί να πάρει υπό τον έλεγχο του το υπουργείο και να βοηθήσει στην προώθηση των αβάσιμων ισχυρισμών του Τραμπ μέσω της ενεργοποίησης μιας έρευνας για την εκλογική διαδικασία στη Τζόρτζια.

Μία αναφορά της Επιτροπής Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας δημοσιοποίησε ότι ο Κλαρκ συνέταξε επιστολή, την οποία ήθελε να εγκρίνει ο Ρόζεν και η οποία παρότρυνε την Τζόρτζια να συγκαλέσει μία ειδική κοινοβουλευτική διάσκεψη για τη διερεύνηση των ισχυρισμών εκλογικής νοθείας.

Στην ουσία, το σχέδιο του Κλαρκ απέτυχε μετά την απειλή υψηλόβαθμων στελεχών του υπουργείου Δικαιοσύνης, ότι θα παραιτούνταν σε ένδειξη διαμαρτυρίας, σύμφωνα με την έρευνα της Γερουσίας.

Πηγή: ΑΠΕ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024