Google – To επαναστατικό AlphaFold αναλαμβάνει να σχεδιάζει φάρμακα
Η Alphabet ανακοίνωσε τη δημιουργία μιας νέας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα ασχοληθεί με την ανακάλυψη νέων φαρμάκων\.
Στον κλάδο (και) των φαρμάκων εισέρχεται δυναμικά η Alphabet, ιδιοκτήτρια εταιρεία της Google, με την ανακοίνωση της δημιουργίας μιας νέας εταιρείας τεχνητής νοημοσύνης, η οποία θα ασχοληθεί με την ανακάλυψη νέων φαρμάκων.
Συγκεκριμένα η Isomorphic Labs, με έδρα τη Βρετανία, θα χρησιμοποιήσει τεχνολογία από την αδελφή εταιρεία της DeepMind για «να επιταχύνει τη διαδικασία ανακάλυψης φαρμάκων και τελικά να ανακαλύψει θεραπείες για μερικές από τις πιο καταστροφικές ασθένειες που πλήττουν την ανθρωπότητα» εξήγησε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της DeepMind, ο ελληνοκύπριος Dr. Ντέμης Χασαμπίς, ο οποίος θα αναλάβει χρέη CEO και στη νεοσύστατη Isomorphic Labs.
Τον περασμένο Ιούλιο, επιστήμονες από όλο τον κόσμο εντυπωσιάστηκαν με την ανακοίνωση από την DeepMind, η οποία έδειξε πως η τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης της AlphaFold θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να προβλέψει τις δομές σχεδόν κάθε πρωτείνης που φτιάχνεται στο ανθρώπινο σώμα. Θεωρήθηκε ως απόδειξη της ιατρικής επανάστασης που μπορεί να πυροδοτήσει η τεχνητή νοημοσύνη βοηθώντας σημαντικά στην ανακάλυψη νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση διάφορων ασθενειών.
Διαβάστε επίσης:
- Τεχνητή νοημοσύνη έλυσε έναν από τους μεγαλύτερους γρίφους της Βιολογίας
- Αλγόριθμοι που προβλέπουν τη δομή πρωτεϊνών φέρνουν επανάσταση στην Ιατρική
Φαρμακευτικές εταιρείες και ακαδημαϊκοί εκδήλωσαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσουν το νέο αυτό εργαλείο, όμως φαίνεται πως η Alphabet θα προσπαθήσει να την εκμεταλλευτεί η ίδια μέσω της νέας εταιρείας.
- Σταύρος Γεωργίου: Από πολλαπλές κακώσεις σε κεφάλι και θώρακα ο θάνατος του ποινικολόγου
- ΠΑΣΟΚ για Γεωργιάδη: Να τοποθετηθεί χωρίς υπεκφυγές στις καταγγελίες Σαλμά – Διαφορετικά, μονόδρομος η παραίτησή του
- Παναθηναϊκός: Αυτοί είναι οι αρχηγοί για τη σεζόν 2026/27
- Μύδροι Σαλμά κατά Γεωργιάδη: Υπαινιγμοί για παθητική δωροδοκία και τα SMS για Novartis – Ζητώ από εισαγγελία να ανοίξει ξανά την έρευνα και θα καταθέσω στοιχεία
- Μαίρη Λίντα: Πότε θα γίνει η κηδεία της σπουδαίας ερμηνεύτριας – Η τελευταία επιθυμία
- Φωτιά στις Αφίδνες κοντά στα διόδια – Σηκώθηκαν τρία εναέρια μέσα
- Μεσσηνία: Απολογούνται οι τρεις κατηγορούμενοι για τους εμπρησμούς
- «Ο Τζεφ Μπέζος ανάμεσα στους υποψηφίους για την εξαγορά μετοχών της Λίβερπουλ» (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/guilherme-stecanella-NT2jndF5Vpo-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442