Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Citroen AMI αναλαμβάνει… ηλεκτρική υπηρεσία στην Χάλκη

Το Citroen AMI αναλαμβάνει… ηλεκτρική υπηρεσία στην Χάλκη

…μαζί με τα e-C4 C-Cross, e SpaceTourer και e-Jumpy που διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στον μετασχηματισμό του μικρού αιγαιοπελαγίτικου νησιού σε πρότυπο βιώσιμης ανάπτυξης και σε περιβάλλον απαλλαγμένο από τα ορυκτά καύσιμα

Μετά την Αστυπάλαια, η Χάλκη φιλοδοξεί να γίνει το επόμενο πλήρως απολιγνιτοποιημένο νησί που θα καλύπτει το σύνολο των μεταφορικών αναγκών του με ηλεκτρική ενέργεια.

Αναλόγως με την περίπτωση της Πεταλούδας του Αιγαίου όπου η προσπάθεια έγινε με γερμανική συμμετοχή, στο νέο φιλόδοξο project της Χάλκης που στοχεύει να αναδειχθεί ως το πρώτο GR-eco Island, ενεργή συμμετοχή έχει εκτός από τους δημόσιους φορείς, η ιδιωτική πρωτοβουλία που αυτήν την φορά έχει γαλλικό πρόσημο ενώ τον ρόλο του θεματοφύλακα της υλοποίησης  του φιλόδοξου εγχειρήματος έχει αναλάβει η Γαλλική Πρεσβεία, επισφραγίζοντας την παραδοσιακά στενή σχέση με την Ελλάδα.

Το σχέδιο προβλέπει αρχικά την αντικατάσταση των οχημάτων του νησιού, δημόσιων και ιδιωτικών από ηλεκτροκίνητα τα οποία θα συνοδευτούν από την εγκατάσταση φορτιστών που θα τροφοδοτούνται αποκλειστικά από ενέργεια προερχόμενη από ανανεώσιμες πηγές.

Το πρώτο βήμα έγινε ήδη με την συμμετοχή του Ομίλου Συγγελίδη και της Citroen που προχωρά στον πλήρη εξηλεκτρισμό του στόλου οχημάτων των δημόσιων φορέων της Χάλκης με τη δωρεά νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων στον Δήμο, την Αστυνομία και το Λιμενικό Σώμα. Εν πρόκειμένω πρόκειται για ένα στόλο από AMI, e-C4 C-Cross, e SpaceTourer και e-Jumpy ο οποίος θα αντικαταστήσει τα παλαιάς τεχνολογίας συμβατικά οχήματα των παραπάνω υπηρεσιών καλύπτοντας πλήρως τις ανάγκες τους.

Να σημειωθεί ότι ειδικά το Citroen AMΙ προορίζεται να υπηρετήσει τις ανάγκες της Αστυνομίας και του Λιμενικού σώματος σε μια ειδικά μετασκευασμένη εκδοχή που φέρει όλο τον απαιτούμενο εξοπλισμό ασφαλείας και αποτελεί παγκόσμια πρώτη για το minicar της γαλλικής φίρμας.

Επίσης, σε δεύτερο χρόνο ο όμιλος Συγγελίδη και η Citroen έχουν δεσμευτεί να προσφέρουν στους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της Χάλκης τη δυνατότητα να αντικαταστήσουν τα αυτοκίνητά τους με ηλεκτροκίνητα σε ειδικές τιμές.

Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Managing Director του ομίλου Συγγελίδη, Πολυχρόνη Συγγελίδη ο οποίος τόνισε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι και υπερήφανοι για τη συμβολή του Ομίλου Συγγελίδη και της Citroën στο σημαντικό εγχείρημα που λαμβάνει χώρα στο νησί της Χάλκης. Σε αρμονία με τους στόχους μείωσης του κλιματικού αποτυπώματος που τίθενται στο πλαίσιο της Δράσης “Χάλκη Πράσινο – Έξυπνο Νησί”, συντασσόμαστε αποφασιστικά με την ευαισθησία που επιδεικνύει η ελληνική κυβέρνηση, η γαλλική πρεσβεία και η γαλλική επιχειρηματική κοινότητα και αναλαμβάνουμε την προώθηση της ηλεκτρικής μετακίνησης μηδενικών ρύπων. Έχοντας την εξέλιξη της κοινωνίας πάντα στον πυρήνα της φιλοσοφίας μας, ακολουθώντας τη στρατηγική της Μάρκας “Electric for All”,  συμμετέχουμε στο πρωτοποριακό έργο για τη μετατροπή της Χάλκης σε πρότυπο νησί αυτονομίας και βιώσιμης μετακίνησης, με στόχο μια ολοκληρωμένη “πράσινη μετατροπή” που έχει άμεσο και θετικό αντίκτυπο στην καθημερινή ζωή των κατοίκων και των επιχειρήσεων του νησιού. Στον Όμιλο Συγγελίδη και στη Citroën δεν μένουμε στα λόγια, προχωρούμε σε πράξεις, εκδημοκρατίζουμε την ηλεκτροκίνηση και οδηγούμε το μέλλον από τη Χάλκη!»

Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματος, ο επικεφαλής της Citroen, Vincent Cobee ανέφερε σε δήλωση του: «Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συμμετέχουμε σε αυτό το εξαιρετικό έργο στο νησί της Χάλκης. Αυτή η συνεργασία είναι απόλυτα σύμφωνη με το πνεύμα της Citroën, μίας μάρκας που τολμά και καινοτομεί, που συνδέεται στενά με τους ανθρώπους στην καθημερινή τους ζωή και την κινητικότητά τους. Δεσμευόμαστε να κάνουμε την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη σε όλους και πιστεύουμε ότι αυτό αποτελεί πηγή προόδου στην κοινωνία. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που συμβάλλουμε στη μετατροπή της Χάλκης σε ένα νησί πράσινο, έξυπνο και βιώσιμο».

Να σημειωθεί ότι εκτός από τη Citroen και τον όμιλο Συγγελίδη στο project απαλλαγής της Χάλκης από τα ορυκτά καύσιμα συμμετέχουν ενεργά οι ALD Automotive, Akuo Energy Greece, Omexom/Vinci Energies, Παπαστράτος, ΔΕΗ και VODAFONE.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024