Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, η μη πρόβλεψη rapid test για την είσοδο των ανεμβολίαστων πιστών στις εκκλησίες, στα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Θανάσης Πλεύρης, είχε φέρει αναταράξεις, με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναζητήσει μια στρατηγική εξόδου από αυτή την κατάσταση.
Έτσι, το θέμα συζητήθηκε σήμερα το πρωί στο Μεγάρου Μαξίμου. Αμέσως μετά, γύρω στις 09:30, ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, ανέλαβε να επικοινωνήσει με την Αρχιεπισκοπή, προκειμένου να βρεθεί μια λύση που θα ήταν ρεαλιστική και εφαρμόσιμη.
Η ενεργοποίηση της Αρχιεπισκοπής ήταν σημαντική και κάπως έτσι, στη 1 το μεσημέρι, εξεδόθη η εγκύκλιος από τον Γραμματέα της Ιεράς Συνόδου, έστω και αν η Σύνοδος είχε συνεδριάσει χθες χωρίς να θίξει το ζήτημα.
«Άλλωστε, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από την αρχή της πανδημίας έχει βάλει πλάτη στην πολιτεία, σε μια σειρά ζητημάτων, προτάσσοντας πάντα την επιστήμη. Ο ίδιος, δε, πολλές φορές έχει μιλήσει για την αξία του εμβολιασμού» τόνισε Γ. Ευγενίδης στο δελτίο του Star.