Εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης στο Χάρβαρντ, 12 Νοεμβρίου 2021: Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Γιώργος Σεφέρης» και Κέντρο Διεθνών Σχέσεων Weatherhead

Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 υπήρξε γεγονός καθοριστικής σημασίας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη κατά το δεύτερο τέταρτο του 19ου αιώνα. Η συγκεκριμένη εκδήλωση στο Χάρβαρντ, την οποία διοργανώνει η Έδρα Ελληνικών Σπουδών «Γιώργος Σεφέρης» σε συνεργασία με το Κέντρο Διεθνών Σχέσεων Weatherhead του Χάρβαρντ και το Ελληνικό Προξενείο στην Βοστώνη, εορτάζει την 200η επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ταυτόχρονα εστιάζεται και στις διάφορες κοινωνικές, γεωπολιτικές και πολιτισμικές ευκαιρίες και προκλήσεις που βιώνει σήμερα η Ελλάδα και ευρύτερα η Ευρώπη.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης είναι η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, πρώην αντιπρόεδρος του Dean’s Council στο Harvard Kennedy School και μέλος του Dean’s Council Leadership Circle. Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Πρόξενος της Ελλάδας στην Βοστώνη κ. Στράτος Ευθυμίου και οι εκεί Πρόξενοι της Αϊτής, Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας και Πορτογαλίας, καθώς επίσης η Καθηγήτρια Διεθνών Σχέσεων στην Έδρα «Clarence Dillon» και Διευθύντρια του Κέντρου Διεθνών Σχέσεων Weatherhead Melani Cammett και ο Καθηγητής Ελληνικών Σπουδών της Έδρας «Γιώργος Σεφέρης» και ιδρυτής και Διευθυντής της Δελφικής Ακαδημίας Ευρωπαϊκών Σπουδών Παναγιώτης Ροϊλός, ο οποίος θα μιλήσει επίσης για το Χάρβαρντ και το κίνημα του Φιλελληνισμού.

Για πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση επισκεφθείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://wcfia.harvard.edu/event/commemorating-greek-war-independence-harvard-11-12-21?delta=0

Ακολουθήστε το in.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr