Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πόσο πράσινη μπορεί να είναι η ταυτότητα μιας εταιρείας; 100%

Πόσο πράσινη μπορεί να είναι η ταυτότητα μιας εταιρείας; 100%

Ο ρυθμός εξαγωγής των αγαθών, καθώς και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τους πόρους, στην πραγματικότητα μειώνουν την ικανότητα του πλανήτη μας να μας συντηρεί...

Για πολλά χρόνια θεωρούσαμε πως η οικονομική ανάπτυξη, συχνά συσχετίζεται με την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων, η οποία οδήγησε εν τέλει στην εξάντλησή τους.

Η αλήθεια ωστόσο απέχει παρασάγγας. Ο ρυθμός εξαγωγής των αγαθών, καθώς και ο τρόπος που χρησιμοποιούμε τους πόρους, στην πραγματικότητα μειώνουν την ικανότητα του πλανήτη μας να μας συντηρεί. Η εκμετάλλευση των φυσικών πόρων, που κατέχει η κάθε οικονομία και χώρα, πρέπει να γίνεται με πιο επιβραδυντικό ρυθμό από αυτόν με τον οποίο ανανεώνονται, ειδάλλως, θα επέλθει οικολογική κρίση, η οποία στη συνέχεια, με τη σειρά της, θα επηρεάσει την ανθρώπινη ζωή.

Στην πραγματικότητα, οι οικονομικές μας δραστηριότητες προκαλούν ένα ευρύ φάσμα περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιπτώσεων. Η ατμοσφαιρική ρύπανση, η οξίνιση των οικοσυστημάτων, η απώλεια της βιοποικιλότητας και η κλιματική αλλαγή είναι όλα περιβαλλοντικά προβλήματα που επηρεάζουν σοβαρά την ευημερία μας.

Εκεί εισέρχεται το οικονομικό πρότυπο της «Πράσινης Οικονομίας», το οποίο έχει σκοπό να προωθήσει την ισορροπία μεταξύ της κοινωνικής, της οικονομικής και της περιβαλλοντικής ευημερίας και προάγει έναν καλύτερο τρόπο ζωής για τους πολίτες. Κι όμως γίνεται!

Πιστά εναρμονισμένη με όσα επιτάσσει η μετάβαση στην πράσινη εποχή η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, δε σταματά να βελτιώνει τις πρακτικές της και να ενισχύει την πράσινη ταυτότητα και την υπεύθυνη περιβαλλοντική της στάση. Ως το Green Case Study της χώρας μας, αναγνωρίζει την ευθύνη που έχει απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον και δεσμεύεται ότι θα εξελίσσεται πάντα με γνώμονα την ποιότητα, την καινοτομία και την περιβαλλοντική υπευθυνότητα.

Η πρωτοβουλία της εταιρείας να κάνει την αρχή και να μειώσει το πλαστικό στις συσκευασίες της κατά 30%, δηλαδή σε ποσοστό 5% μεγαλύτερο από εκείνο που επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Νομοθεσία (25%) και μάλιστα 5 χρόνια νωρίτερα, αποδεικνύει την ευθύνη που έχει αναλάβει η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ απέναντι στους πολίτες και στο περιβάλλον.

Οι πρώτοι κωδικοί της σειράς GO GREEN είναι το ΖΑΓΟΡΙ MINI 330ml, το ΖΑΓΟΡΙ ATHLETIC 750ml και το ΖΑΓΟΡΙ 750ml, ενώ αυτή την πράσινη κατεύθυνση ακολουθεί και η σειρά ανθρακούχου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ Sparkling. Μάλιστα, η εταιρεία δεσμεύεται ότι σταδιακά όλοι οι κωδικοί του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ, που είναι σε 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες, θα περιέχουν και ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ – Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ είναι η 1η εταιρεία στον κλάδο της πανελλαδικά με πιστοποιημένο Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης για την παραγωγική διαδικασία των υλικών συσκευασίας r-PET από τον κορυφαίο Φορέα Επιθεωρήσεων – Πιστοποιήσεων στην Ελλάδα TÜV HELLAS (TÜV NORD).Η πιστοποίηση αυτή εγγυάται πως η εταιρεία χρησιμοποιεί πιστοποιημένο ανακυκλωμένο πλαστικό r-PET υψηλής ποιότητας, ενώ διαθέτει πιστοποιήσεις για το σύνολο των ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας για όλα τα προϊόντα της.

Η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ δε σταματά όμως μόνο εκεί, αλλά προσπαθεί να είναι περιβαλλοντικά υπεύθυνη ακόμα και στην μεταφορά του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ.

Ήδη από το 2000, η ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ άρχισε να λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος, με τη διακίνηση του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΖΑΓΟΡΙ να γίνεται μέσω του ιδιόκτητου μεταφορικού στόλου της εταιρείας, με στόχο την μείωση του αποτυπώματος του διοξειδίου του άνθρακα κατά 12%. Δεν σταμάτησε όμως μόνο εκεί.

Το 2020 εφάρμοσε τεχνολογία χρήσης υβριδικών καυσίμων στο 50% του μεταφορικού της στόλου, μειώνοντας το κόστος λειτουργίας τους σε σχέση με το 2019 κατά περίπου 10% και το ανθρακικό αποτύπωμα της δραστηριότητας μεταφοράς κατά περίπου 12%.

Επιπλέον, η προσέγγιση μείωσης βρίσκεται σε διαδικασία εφαρμογής και για το υπόλοιπο 50% του μεταφορικού στόλου της Εταιρείας, ενώ υπό διερεύνηση βρίσκεται και η χρήση ηλεκτροκίνητων οχημάτων για το στόλο επιβατικών αυτοκινήτων leasing που χρησιμοποιεί το προσωπικό της ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ.

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024