Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
G20 - Σημαντική προεργασία για μία συμφωνία για το κλίμα

G20 – Σημαντική προεργασία για μία συμφωνία για το κλίμα

Ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι τα σημερινά αποτελέσματα είναι συνέπεια προσπαθειών που διήρκεσαν έναν ολόκληρο χρόνο

Η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι η συμφωνία στην οποία κατέληξε η G20 για τον περιορισμό της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι μια καλή ένδειξη ενόψει της συνόδου COP26 των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα που ξεκινά σήμερα στη Γλασκώβη.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της G20 στη Ρώμη, η καγκελάριος χαιρέτισε τη δέσμευση να σταματήσει η χρηματοδότηση του άνθρακα και τόνισε ότι οι ηγέτες θα πρέπει να δουν πώς θα επηρεαστεί η Αφρική από τη μετάβαση σε άλλες πηγές ενέργειας.

Εξαιρετική επιτυχία

Από την πλευρά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, χαρακτήρισε την διοργάνωση της διάσκεψης του G20, «μια απόλυτη, εξαιρετική επιτυχία».

«Τα τελευταία χρόνια οι χώρες του G20 δεν εργάζονταν σε τόσο στενή επαφή. Τώρα, όμως, άλλαξε κάτι. Και αναφέρομαι σε θέματα όπως είναι η αντιμετώπιση του κορονοϊού, των ανισοτήτων, οι νέες προκλήσεις», είπε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ο Ντράγκι πρόσθεσε ότι τα σημερινά αποτελέσματα είναι συνέπεια προσπαθειών που διήρκεσαν έναν ολόκληρο χρόνο, και οδήγησαν στην έγκριση της κατώτατης διεθνούς φορολόγησης, στην αύξηση της διάθεσης εμβολίων κατά της covid 19 για τις φτωχότερες χώρες, στην στενότερη επαφή της χρηματοοικονομικής πραγματικότητας με τις ανάγκες του τομέα της υγείας».

«Σε ό,τι αφορά το περιβάλλον, θέλω να τονίσω ότι είναι η πρώτη φορά που δεσμευόμαστε να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, στον ενάμιση βαθμό, με την ανάληψη συγκεκριμένων και βραχυπρόθεσμων πρωτοβουλιών» υπογράμμισε, επίσης, ο Ιταλός πρωθυπουργός

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024