Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
G20 - Με περιπαικτική διάθεση και χιούμορ εμφανίστηκαν οι ηγέτες μπροστά στις κάμερες - Θα κλείσουν την βραδιά με ριζότο κολοκύθας

G20 – Με περιπαικτική διάθεση και χιούμορ εμφανίστηκαν οι ηγέτες μπροστά στις κάμερες – Θα κλείσουν την βραδιά με ριζότο κολοκύθας

Η Σύνοδος των G20 ξεκίνησε παρά τις διαφωνίες μεταξύ των ηγετών με καλή διάθεση. Τουλάχιστον μπροστά στις κάμερες

Η Σύνοδος των G20 ξεκίνησε σήμερα στη Ρώμη και οι ηγέτες των ισχυρότερων χωρών του κόσμου επέλεξαν παρά τις έντονες διαφωνίες τους να εμφανιστούν μπροστά στις κάμερες χαλαροί και με χιουμοριστική διάθεση. Τα φώτα ήταν στραμμένα κυρίως στους Μακρόν και Μπάιντεν που συναντήθηκαν για πρώτη φορά μετά την κρίση των υποβρυχίων τον Σεπτέμβριο, αλλά οι δύο ηγέτες «χάρισαν» στους δημοσιογράφους εγκάρδιες χειραψίες.

Ο Μακρόν αν και έχει έρθει σε αντιπαράθεση και με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, για τα αλιευτικά δικαιώματα στη Μάγχη, γέλασε όταν εκείνος, φτάνοντας τελευταίος για την οικογενειακή φωτογραφία, το πρωί, κόντεψε να πέσει επάνω του.

Οι δύο ηγέτες δεν μίλησαν μεταξύ τους. Ο Τζόνσον εμφανίστηκε πιο φιλικός με τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο χαιρέτισε με ένα ηχηρό «Ε, Τζο!», παίρνοντας τη θέση του.

Ο Μακρόν έσφιξε θερμά και με τα δύο χέρια εκείνο που του έτεινε ο Μπάιντεν, προτού να του δώσει και ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο. Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου είπε ότι Παρίσι και Ουάσινγκτον έχουν «συμφιλιωθεί» και οι μελλοντικές επαφές τους θα είναι «ενθουσιώδεις».

Γιατροί και πυροσβέστες στην οικογενειακή φωτογραφία της G20

Για πρώτη φορά, σε οικογενειακή φωτογραφία της G20 συμμετείχαν γιατροί και πυροσβέστες, οι άνθρωποι που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας. Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ χαρακτήρισε «θαυμάσια» αυτήν την ιδέα.

Για τη Λατινική Αμερική, η σημερινή ήταν μια μέρα «κατευνασμού». Οι πρόεδροι της Αργεντινής και της Βραζιλίας, Αλμπέρτο Φερνάντες και Ζαΐχ Μπολσονάρου, ορκισμένοι εχθροί στο πολιτικό επίπεδο, αντάλλαξαν μερικά ποδοσφαιρικά «καρφιά».

«Δεν με συγχαρήκατε ακόμη για τον θρίαμβο της Αργεντινής στο Κόπα Αμέρικα» είπε ο Φερνάντες στον Μπολσονάρου, ο οποίος είχε προβλέψει νίκη της Βραζιλίας και μάλιστα με το εμφατικό 5-0, στον τελικό.

Το μενού των ηγετών στη Ρώμη που έχει μετατραπεί σε πόλη φρούριο

Απόψε το βράδυ, όλοι οι ηγέτες έχουν προσκληθεί σε δείπνο που παραθέτει ο πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζο Ματαρέλα στο Κυρηνάλιο Μέγαρο, την πρώην κατοικία των παπών και των βασιλιάδων της χώρας. Στο μενού: σολομός, ριζότο κολοκύθας και γεμιστές αγκινάρες. Πριν από το δείπνο, οι σύζυγοι των ηγετών είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην Καπέλα Σιστίνα στο Βατικανό.

Το ιστορικό κέντρο της Ρώμης είχε παραλύσει από τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν τεθεί σε εφαρμογή. Μόνο μια παραφωνία υπήρξε, ένα μικροατύχημα, την Παρασκευή, με ένα από τα 84 αυτοκίνητα που μεταφέρουν την αμερικανική αντιπροσωπεία. Ο Λευκός Οίκος διαβεβαίωσε ότι κανείς δεν τραυματίστηκε σοβαρά.

Στην απέναντι πλευρά της πόλης, διαδηλωτές ζητούσαν από τους ηγέτες της G20 να δώσουν χρήματα για να βοηθήσουν τις φτωχές χώρες να αντιμετωπίσουν την κλιματική αλλαγή. Μένει να φανεί αν τα τραγούδια των ABBA, που τραγουδούσαν οι συγκεντρωμένοι, έφτασαν μέχρι τα αυτιά των ηγετών.

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024