Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναβάθμιση αυτονομίας για το Αudi e-tron 55

Αναβάθμιση αυτονομίας για το Αudi e-tron 55

H γερμανική φίρμα δρομολογεί την αύξηση της αυτονομίας του e-tron 55 στις εκδόσεις με μπαταρία 95 kWh, βελτίωση η οποία θα συντελεστεί προοδευτικά με μια απλή αναβάθμιση λογισμικού στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο επισκευαστών Audi

Η Audi δημιούργησε την πρώτη ηλεκτρονική αναβάθμιση για το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο η οποία φροντίζει να επιφέρει μια μικρή αύξηση της τάξεως των 20 χλμ. στην αυτονομία του.

Η αναβάθμιση δεν θα πραγματοποιηθεί μέσω over-the-air update αλλά με επίσκεψη στο εξουσιοδοτημένο δίκτυο της Audi, ωστόσο όπως σημειώνει η γερμανική φίρμα θα είναι δωρεάν.

Αφορά τις εκδόσεις e-tron 55 quattro και e-tron quattro Sportback του 2019 και 2020 και σύμφωνα με τις συστάσεις αυξάνει την αυτονομία τους σε 441 χλμ. βάσει του πρωτοκόλλου WLTP. Προς το παρόν δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ανάλογο για τις εκδόσεις 50 quattro με την μικρότερη μπαταρία.

Σύμφωνα με τις σχετικές διευκρινίσεις η αναβάθμιση συμβάλλει στην μεγιστοποίηση της αξιοποιήσιμης απόδοσης της μπαταρίας των 95 kWh που εφοδιάζει τις εκδόσεις 55 quattro, παρεμβαίνοντας στην αλληλουχία σύμπλεξης/αποσύμπλεξης του ηλεκτρικού μοτέρ στον μπροστινό άξονα.

Υπό την ισχύ της αναβάθμισης, το εν λόγω ηλεκτρικό μοτέρ απεμπλέκεται από τη διαδικασία και παρεμβαίνει μόνο όταν απαιτηθεί το σύνολο της ισχύος. Εκτός από τη συγκεκριμένη διαφοροποίηση στην λειτουργία του ηλεκτρικού συνόλου, η αναβάθμιση καθιστά αποτελεσματικότερη την ψύξη διαφορετικών κυκλωμάτων διαφοροποιώντας την ροή ψυκτικού υγρού, στοιχείο που με τη σειρά του συμβάλλει και αυτό στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην μεγιστοποίηση της αυτονομίας.

Αυτό που παραμένει ανέπαφο με την εφαρμογή της αναβάθμισης είναι οι χρόνοι και οι διατυπώσεις φόρτισης που συνοψίζονται σε 30 λεπτά σε φορτιστή 150 kW για το 80% της ενέργειας των μπαταριών ή 10 λεπτά για κάθε 110 χλμ. διαδρομής.

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024