Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
AxionHellas - 1Οη Δράση στην Ιθάκη

AxionHellas – 1Οη Δράση στην Ιθάκη

Οι εθελοντές της Axion Hellas συνεχίζουν την δράση προσφοράς και αγάπης με την 10η επετειακή αποστολή στο νησί της Ιθάκης

Από τις 28 έως τις 30 Οκτωβρίου, οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν, με προγραμματισμένα ραντεβού και σύμφωνα με τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του κορωνοϊού, γιατρούς 14 ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, θα μπορούν να πραγματοποιήσουν γυναικολογικό, δερματολογικό, ενδοκρινολογικό, καρδιολογικό, οδοντιατρικό, ορθοπαιδικό, ουρολογικό, οφθαλμολογικό, πνευμονολογικό, παθολογικό, παιδιατρικό, χειρουργικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο.

Όπως είναι γνωστό, ο Οκτώβριος είναι o μήνας που έχει αφιερωθεί στην ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού και η Axion Hellas, συμμετέχει εμπράκτως, σε αυτή την πρωτοβουλία. Έτσι, οι γυναίκες της Ιθάκης, θα μπορούν να υποβληθούν σε κλινική εξέταση μαστού αλλά και σε υπέρηχο.

Σε συνεργασία με δωρήτρια εταιρεία, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν προσφορά εξοπλισμού για άτομα με βαρηκοΐα, συνολικής αξίας €25.000. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων, η Axion Hellas θα δωρίσει έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή στο κοινωνικό ιατρείο δήμου Ιθάκης.

Παρόν στην επερχόμενη δράση θα είναι και το ίδρυμα ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, για να ενημερώσει τους κατοίκους σχετικά με τη μεταμόσχευση μυελού των οστών αλλά και να δώσει την ευκαιρία, σε όσους το επιθυμούν, να γίνουν εθελοντές δότες.

Μικροί και μεγάλοι, θα παρακολουθήσουν μια σειρά εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στην εκπαιδευτική και πολιτιστική ατζέντα της Αxion Hellas. Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία» σε συνεργασία με το Marianna V. Vardinoyannis Foundation και το Robert F. Kennedy Human Rights και «Σέβομαι τη διαφορετικότητα/Αγαπώ τον αθλητισμό» με την Ολυμπιονίκη τοξοβολίας Φωτεινή Βαβάτση καθώς και η εκδήλωση από το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ «Ασφαλής χρήση του διαδικτύου».

Οι κάτοικοι του νησιού θα έχουν επίσης την ευκαιρία με τις δύο ξεχωριστές εκδηλώσεις «Ο Διάπλους από το χθες στο σήμερα στην τέχνη και τη γαστρονομία» από τη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου και «Δημιουργίες» από το Μουσείο Μπενάκη-ΝΗΜΑ για ένα ταξίδι στις παραδοσιακές γεύσεις και τέχνες του τόπου.

Η θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ, με την παράσταση «Παραμύθια για να σπάτε κέφι» θα διασκευάσει ιστορίες του λογοτέχνη Τζιάνι Ροντάρι, δίνοντας αφορμή στα παιδιά να δουν τον κόσμο με μια διαφορετική ματιά ενώ παράλληλα θα γίνει παρουσίαση βιβλίων από τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.

Σημαντική βαρύτητα, επίσης, θα δοθεί και σε θέματα πανδημίας, με διαδραστικές εκδηλώσεις όπως «Η πανδημία και η διάθεση μου» και «Η πανδημία και οι ψυχολογικές επιπτώσεις στη ζωή και την οικογένεια μας».

Η Πρόεδρος της Axion Hellas, κα Σάντη Κορμά, παιδίατρος, με αφορμή τη δράση στην Ιθάκη ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η επόμενη δράση μας, θα γίνει στο νησί της Ιθάκης, όπου θα βρεθούμε κοντά στους κατοίκους του νησιού, πλήρως εξοπλισμένοι για να πραγματοποιήσουμε μεγάλο αριθμό ιατρικών εξετάσεων για τις ανάγκες τους, καθώς και με ένα πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων. Η διάθεση προσφοράς όλων των εθελοντών μας έχει λειτουργήσει καταλυτικά όλα αυτά τα χρόνια. Ανυπομονούμε, με αυτήν και με όλες τις επόμενες δράσεις μας, να βρεθούμε και πάλι κοντά στους συνανθρώπους μας, με γνώμονα πάντα, τον θετικό αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι πρωτοβουλίες μας, στις τοπικές κοινωνίες.»

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024