Δημοσκόπηση – Ποιος υποψήφιος προηγείται για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής
Το προβάδισμα έστω και με μικρή διαφορά είναι του Νίκου Ανδρουλάκη (32,4%) που κρίνεται ως καταλληλότερος ηγέτης του ΚΙΝ.ΑΛ.
Οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής και την ανάδειξη του νέου προέδρου έχουν ξεκινήσει κι έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Μια τέτοια δημοσκόπηση που έρχεται στο φως είναι από την εταιρεία Interview για λογαριασμό του politic.gr.
Σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας, το προβάδισμα έστω και με μικρή διαφορά είναι του Νίκου Ανδρουλάκη (32,4%) που κρίνεται ως καταλληλότερος ηγέτης του ΚΙΝ.ΑΛ.
Στη δεύτερη θέση ο Γιώργος Παπανδρέου (29,2%), η υποψηφιότητα του οποίου άλλαξε τα δεδομένα της μάχης. Ακολουθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος (17,4%), o Παύλος Γερουλάνος (12,7%), ο Χάρης Καστανίδης (5,3%) και τελευταίος κόβει το νήμα ο Παύλος Χρηστίδης (1,2%).
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψηφοφόροι που δεν ψήφισαν ΚΙΝ.ΑΛ στις προηγούμενες εκλογές, προκρίνουν την υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου (28%) για την θέση του προέδρου του κόμματος, ενώ ακολουθούν οι Ν. Ανδρουλάκης (24,6%) και ο πρώην πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου (24,3%).
Στην ερώτηση «ποιος κατά την άποψή σας μπορεί να φέρει στο ΚΙΝ.ΑΛ ψηφοφόρους από τον ΣΥΡΙΖΑ», ο Γ. Παπανδρέου (41,5%) προηγείται με μεγάλη διαφορά από τον Ν. Ανδρουλάκη (27,4%) και τον Α. Λοβέρδο (11,8%).
Σε ότι έχει να κάνει με τη δεξαμενή από τη ΝΔ, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, ο Ν. Ανδρουλάκης με ποσοστό 26,8% είναι αυτός που θα φέρει τους περισσότερους ψηφοφόρους από τη ΝΔ στο ΚΙΝΑΛ, ενώ ακολουθεί από κοντά ο Γ. Παπανδρέου (25,3%) και ο Α. Λοβέρδος (23,5%). Σύμφωνα πάντως με στελέχη της κυβέρνησης, ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα των εκλογών στο ΚΙΝΑΛ, ο στόχος της αυτοδυναμίας παραμένει αμετακίνητος, παραπέμποντας στις εκτιμήσεις των δημοσκοπήσεων, που ανεβάζουν πάνω από το 40% το εκλογικό ποσοστό της ΝΔ.
Στην ερώτηση «ποιος μπορεί να πάει το ΚΙΝ.ΑΛ σε ποσοστό μεγαλύτερο από αυτό που πήρε στις εθνικές εκλογές του 2019», και πάλι οι ψηφοφόροι του ΚΙΝ.ΑΛ προκρίνουν την υποψηφιότητα του Ν. Ανδρουλάκη (33,3%) σε αντίθεση με τους ψηφοφόρους των άλλων κομμάτων που έχουν ως πρώτη επιλογή τον Γ. Παπανδρέου (28,7%).
Η δημοσκόπηση καταγράφει τη σαφή θέση των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ για αυτόνομη πλεύση του κόμματος. Συγκεκριμένα, το 62,2% απαντά ότι δεν επιθυμεί καμιά συνεργασία με τα άλλα δύο μεγάλα κόμματα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Το 29,7 % είναι θετικά διακείμενο με μια συνεργασία με την ΝΔ και το 28,9% τάσσεται υπέρ της συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ.
Η ταυτότητα της έρευνας
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 11.02.2026]
- Super League 2: Το πρόγραμμα της πρεμιέρας στα πλέι οφ και τα πλέι άουτ
- Ο Νετανιάχου ταξιδεύει στις ΗΠΑ και η Τεχεράνη προειδοποιεί τον Τραμπ: «Μην τον αφήσεις να τα διαλύσει όλα»
- ΠΑΣΟΚ: Διχασμός στους «πράσινους» συνδικαλιστές για τα μάτια του Παναγόπουλου
- Συνεχίζεται το θρίλερ με τον απαγωγέα της 84χρονης Νάνσι Γκάθρι – Στη δημοσιότητα πλάνα από ένοπλο μασκοφόρο
