Μυτιλήνη – Αναστάτωση σε μαθητές και εκπαιδευτικούς μετά από κρούσματα σε σχολεία
Τα παιδιά που εντοπίστηκαν θετικά στον κοροναϊό στη Μυτιλήνη θα τεθούν σε καραντίνα.
Αναστάτωση έχει προκληθεί στην εκπαιδευτική κοινότητα στη Μυτιλήνη, μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων σε μαθητές. Ειδικότερα, δυο μαθητές στο 11ο Δημοτικό Μυτιλήνης εντοπίστηκαν θετικοί στον κορoναϊό, μετά από τεστ, ενώ σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες εντοπίστηκαν ακόμα 2 κρούσματα σε μαθητές, ένα στο Γυμνάσιο των Παμφίλων και ένα κρούσμα σε Λύκειο της Μυτιλήνης.
Τα παιδιά που είναι θετικά μπαίνουν σε καραντίνα
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο του υπουργείου Υγείας, τα παιδιά που είναι θετικά στον κοροναϊό θα πρέπει να τεθούν άμεσα σε καραντίνα, ενώ οι στενές επαφές τους θα πρέπει να υποβληθούν σε Rapid test.
Τα σχολεία δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, αφού για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει βάσει των νέων μέτρων και πρωτοκόλλων να έχει νοσήσει πάνω από το 50% των μαθητών και συγκεκριμένα 50%+1 μαθητές του τμήματος.
*Φωτογραφίες αρχείου
- Παραιτήθηκε η κυβέρνηση στη Βουλγαρία μετά από εβδομάδες διαδηλώσεων
- Μια ματιά από ψηλά: Έτσι φαίνονται τα χιονισμένα Λευκά Όρη της Κρήτης από το διάστημα
- «Η Έξοδος 200 χρόνια μετά» – Το Μεσολόγγι παρουσίασε το επετειακό του πρόγραμμα
- Η Κ-19 της Μπενφίκα… έπαθε ΠΑΣ Γιάννινα και «αντέγραψε» το απίθανο γκολ των Σιαλμά-Σκούφαλη (vids)
- Ηράκλειο: Συγκλονίζει η 25χρονη που παρασύρθηκε από μηχανή μαζί με τα σκυλιά της
- Τσουκαλάς: «Άλλα ακούν τα αυτιά των αγροτών από την κυβέρνηση και άλλα βλέπουν στις τσέπες τους»
