Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αντώνης Τσαπατάκης - Ο παραολυμπιονίκης καταγγέλλει νέο περιστατικό παράνομης στάθμευσης σε θέσεις ΑμΕΑ

Αντώνης Τσαπατάκης – Ο παραολυμπιονίκης καταγγέλλει νέο περιστατικό παράνομης στάθμευσης σε θέσεις ΑμΕΑ

«Δικαίωμα στη ζωή έχουμε όλοι» τονίζει ο Αντώνης Τσαπατάκης

Μάχη για να… επιβιβαστεί στο αυτοκίνητό του, χρειάστηκε να δώσει ο Αντώνης Τσαπατάκης, ο Ελληνας παραολυμπιονίκης που μόλις το περασμένο καλοκαίρι επέστρεψε από το Τόκιο με το χάλκινο μετάλλιο στην κολύμβηση.

Καταγγέλοντας ένα ακόμη περιστατικό παράνομης στάθμευσης σε θέσεις ΑμΕΑ, ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, βίντεο στο οποίο φαίνεται ο ίδιος να προσπαθεί να μπει στο αυτοκίνητό του, ενώ κάποιος ασυνείδητος συμπολίτης, του έφραξε την πρόσβαση, κλείνοντας σχεδόν ολοκληρωτικά τη ράμπα.

Το περιστατικό συνέβη σε δρόμο της Θεσσαλονίκης. Ο αθλητής, δεν θύμωσε, ούτε τα παράτησ. Με πολύ κόπο, κατάφερε να μπει στο αυτοκίνητό του, όμως, το πρόβλημα όπως εξηγεί στην ανάρτησή του, δεν είναι το πόσο δυσκολεύτηκε ο ίδιος, αλλά το πώς και πότε θα αλλάξει η “α-παιδεία” όσων «στερούν το δικαίωμα στη ζωή από τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης».

Δικαίωμα στη ζωή έχουμε όλοι

«Δικαίωμα στην ζωή, έχουμε όλοι! Άλλη μια φορά που διαπίστωσα ότι κάποιοι στερούν αυτό το δικαίωμα από τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης ή ζωής (όπως αναφέρομαι αντί για τον όρο ανάπηροι ή ΑΜΕΑ) και αποφασίζουν για το αν θα ζήσουν.

Άλλη μια φορά που διαπίστωσα, από προσωπική εμπειρία, ότι πρέπει να συνεχίσω να δημοσιεύω τέτοιες συμπεριφορές μήπως και αλλάξει η “α-παιδεία” όλων εκείνων…

Καμιά φορά όμως, δεν θα με σταματήσει από το να πιστεύω ότι θα αλλάξουμε! Για την ιστορία, είχα παρκάρει το αυτοκίνητο μου σε θέση στάθμευσης για ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο κίνησης και ο οδηγός του λευκού αυτοκινήτου διπλο-πάρκαρε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην μπορώ να ανοίξω όσο χρειάζεται την πόρτα για να μπω και να βάλω το καρότσι μέσα. Τα κατάφερα όμως, όπως κάθε φορά! Τι θα συμβεί όμως όταν τα χέρια μου θα πάψουν να είναι δυνατά;», γράφει ο Αντώνης Τσαπατάκης.

Δείτε την ανάρτηση και το βίντεο:

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024