Θεαματικά μνημεία που άντεξαν στον χρόνο «τοποθετεί» στο σύγχρονο παρόν ο Ρώσος καλλιτέχνης και graphic designer Εβγκένι Καζαντσέφ.
Οι αρχαίες αυτές δομές «επανακατασκευάζονται» βάσει της υπάρχουσας αρχιτεκτονικής τους με την προσθήκη σύνθετων λεπτομερειών στις προσόψεις του, τοποθετούμενες στη συνέχεια σε ένα «σκηνικό σύγχρονου κόσμου», με αυτοκίνητα, δρόμους, σε ένα αστικό τοπίο.
Μεταξύ των εμπνεύσεων του καλλιτέχνη, είναι η η Ακρόπολη, το άγαλμα του Ολυμπίου Διός, την κολοσσιαία, καθήμενη μορφή του θεού, ύψους 12,5 μέτρων που φιλοτέχνησε ο Αθηναίος γλύπτης Φειδίας περί το 435 π.Χ, ο Κολοσσός της Ρόδου, ο Πύργος της Βαβέλ, η Πέτρα, η Μεγάλη Σφίγγα της Γκίζας.
Σύμφωνα με νέα έρευνα, οι πολεμικές τέχνες δεν αποτελούν απλά μια μορφή φυσικής δραστηριότητας, αλλά μια σύνθετη πρακτική που συνδυάζει κίνηση, συγκέντρωση, αναπνοή και κοινωνική αλληλεπίδραση