Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Nέα κοινοπραξία του ομίλου Stellantis για την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ

Nέα κοινοπραξία του ομίλου Stellantis για την παραγωγή μπαταριών στις ΗΠΑ

Μετά την πολύ πρόσφατη αντίστοιχη συνεργασία που ανακοίνωσε με την LG, ο όμιλος Stellantis κάνει ένα ακόμα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας του και στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού

Ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε την νέα συνεργασία του με την Samsung SDI για την δημιουργία μιας νέας κοινοπρακτικής βιομηχανικής μονάδας η οποία από το 2025 θα αναλάβει να κατασκευάζει μπαταρίες για τα ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα του ομίλου στις ΗΠΑ.

Η λειτουργία του νέου εργοστασίου αναμένεται να ξεκινήσει συγκεκριμένα το πρώτο εξάμηνο του 2025 με την προοπτική να κατασκευάζει αρχικά ετησίως μπαταρίες που ισούνται με ενεργειακή απόδοση 23 GWh και προοδευτικά 40 GWh.

Όπως ισχύει και για την σχεδόν πανομοιότυπη συμφωνία που ο όμιλος Stellantis ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών με την LG Energy Solution, προς το παρόν ο τόπος που θα κατασκευαστεί το νέο εργοστάσιο στις ΗΠΑ παραμένει άγνωστος και θα γνωστοποιηθεί σε δεύτερο χρόνο.

Αυτό που έχει ανακοινωθεί πλειστάκις και επαναλαμβάνεται με αφορμή την νέα συμφωνία είναι ο στόχος του ομίλου να αυξήσει τις πωλήσεις ηλεκτροκίνητων στις ΗΠΑ έως το 40% των συνολικών με ορίζοντα το 2030.

«Με τα νέα εργοστάσια μπαταριών να μπαίνουν σε λειτουργία, θα είμαστε σε θέση να είμαστε ανταγωνιστικοί και τελικά να κατακτήσουμε την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων της Β. Αμερικής», δήλωσε ο κ. Carlos Tavares, επικεφαλής του ομίλου Stellantis.

Αυτό που επίσης αξίζει να σημειωθεί είναι ότι συνδυαστικά με τη αντίστοιχη συνεργασία με την LG Energy Solution, o όμιλος Stellantis εξασφαλίζει μελλοντικά ετήσια παραγωγή μπαταριών 80 GWh σε αμερικανικό έδαφος, οι οποίες αρκούν για να εξοπλίσουν περίπου 1,2 ηλεκτροκίνητα οχήματα.

Ο στόχος που έχει τεθεί από τον όμιλο που προέκυψε από την συγχώνευση των PSA Group και Fiat Chrysler Automobiles σε ό,τι αφορά την παγκόσμια παραγωγή μπαταριών του είναι οι 130 GWh έως το 2025 και περισσότερες από 260 GWh έως το 2030, κάτι που σημαίνει ότι οι ανακοινώσεις νέων κοινοπραξιών δεν πρόκειται να σταματήσουν.

Σε ό,τι αφορά τη συνεργασία με την Samsung, οι μπαταρίες που θα κατασκευάζονται στην νέα βιομηχανική μονάδα θα έχουν ως προορισμό τη νέα γενιά ηλεκτροκίνητων και plug-in υβριδικών μοντέλων που θα διατίθενται από τις εταιρείες του ομίλου Stellantis σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό, όπως ακριβώς προβλέπεται και στην αντίστοιχη συμφωνία με την LG Energy Solution.

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024